Kluwe's brief kwam als commentaar op een eerdere schriftelijke woordenwisseling tussen Burns en de eigenaar van de Football-club The Baltimore Ravens. “Ik vind het onbegrijpelijk dat één van jouw spelers, Brendon Ayanbadejo, publiekelijk het homohuwelijk steunt.”, schrijft de 72-jarige wetgever in zijn betoog. Hij eist dat de voorzitter Ayanbadejo op zijn vingers tikt en duidelijk maakt dat hij moet stoppen met zijn prohomo-lobby. 

 

De brief heeft voor flink wat opschudding gezorgd bij Amerikaanse Football-spelers. Chris Kluwe was één van de NFL-spelers die het niet eens was met Burns en de strijd aan ging met zijn pen. “Door het gebruiken van je positie als gekozen gedelegeerde om (...) Ayanbadejo het zwijgen op te leggen, breek je niet enkel de wet, maar kom je over als een narcistische kaasvlek.” Hij probeert Burns helder te maken dat getrouwde homo’s niet anders zijn dan hetero’s en niemands leven zullen veranderen: “Ze zullen je niet op magische wijze veranderen in een lustvol piemelmonster.”
 

Kluwe (Foto: OUT)


Kluwe's actievoeren stopt niet slechts bij het schrijven van kritische, felle en uitsproken brieven. Het homohuwelijk is sinds februari 2012 goedgekeurd in Minnesota, maar kan terug gedraaid worden tijdens de verkiezingen in November 2012. Kluwe is het hier niet mee eens: “Dit is niet waar Amerika voor staat.”

De football-ster zet zich na het schrijven van de brief nog feller in voor gelijkheid, homorechten en emancipatie. Hij is te zien in een promotiefilm van de ‘Minnesotans United for All Families’ die zich inzetten voor het behouden van het homohuwelijk en zijn stem is te horen in een radiospot die duidelijk moet maken hoe vreemd het afschaffen van het homohuwelijk eigenlijk is. Tevens staat de atleet op de novmber-cover van OUT Magazine.

Beluister zijn radiospot, bekijk zijn promofilm en aanschouw zijn bijzondere verschijning.

 


kluwe(foto: OUT)

kluwe
kluwe

DR