Lieve potentiele opvolger,

Misschien hoorde je het al in de wandelgangen of trok je een schokkende conclusie uit de vacature die hier op de site verscheen. Misschien voelde je het ook wel gewoon aan je water of kreeg je het 'door' via een telepathische glasvezelverbinding, maar het feit blijft: Ik verlaat Gay.nl na 6 jaar. Al die jaren was ik een onderdeel van het interieur en exterieur waar jij je elke dag begeeft.

En jij bent eigenlijk wel blij met mijn vertrek. Prima, dat mag! Ik hoop alleen wel dat je enthousiasme vooral wordt veroorzaakt door het gegeven dat er nu een superleuke vacature vrij is gekomen waar jij meteen op gaat solliciteren zodra je bij een computer in de buurt bent.

Er zijn wel wat dingen die je moet weten over werken bij Gay.nl.

1. Het is er veel te leuk. Niemand zou voor z'n plezier 6 jaar lang blijven hangen op één plek toch? Nouja, plezierig was het eigenlijk juist wel. Dus misschien klopt deze zin niet. Werken bij Gay.nl is werken met leuke mensen, doen waar je goed in bent (als het goed is schrijven), werken aan je netwerk en het overwinnen van je angsten.

2. Je overwint er dus angsten. Of die angsten nou bestaan uit 'mensen bellen', 'een heel duur koffiezetapparaat bedienen', 'reacties onder je eerste artikel lezen' (geloof me, het kan er heftig aan toe gaan in de reacties) of 'omgaan met een hechte groep mondige en hilarische collega's'. Het komt goed, geloof me. Laat niks van dit alles je afschrikken.

3. De secundaire voorwaarden zijn meer dan prima. Je werkt samen met een stel levensgenieters die graag cakes bakken, baconavonden organiseren, drinken, guacamole maken, 50 nuggets bij McDonalds halen, 'uitwendig' lunchen en gastronomische tripjes maken.

4. Je leert er alles wat in je readers en modulehandleidingen stond. Ervanuitgaande dat je iets met journalistiek/media of wat dan ook hebt gedaan, zou je moeten weten dat je Het Vak nergens zo goed gaat leren als in de praktijk. Het allerfijnste aan deze plek is dat het een klein bedrijf is. Verrassing! Je mag alles zelf doen! Wat je maar wilt! Je mag leuke rubrieken verzinnen, interviewen wie je maar wilt, de lekkerste lekkertjes voordragen voor Het Snoepje van de Week en nog veel meer.  En iedereen staat open voor al je ideeën en plannen, mits ze niet volkomen belachelijk zijn. Hoewel een beetje belachelijk wel op prijs wordt gesteld hier. Vergeet dat nooit. 

5. Je wordt mijn opvolger. Geen enkele baan is eervoller dan 'opvolger van Carmen Felix'. Ik heb 6 prachtige, roerige, liefdevolle jaren gehad aan de Keizersgracht. Je zou kunnen stellen dat ik je bureaustoel alvast even heb voorverwarmd. Ik hoop dat je van comfortabel warme billen houdt want ik laat mijn lieve collega's het liefst achter met iemand die er echt zin in heeft.

Als je na de vijf bovenstaande punten nog niet totaal afgeschrikt bent, is het misschien een goed idee om die volgende stap in je leven te zetten en het Gay.nl-stokje van mij over te nemen.

Tot ooit en veel liefs,

Carmen 


Ben jij de nieuwe Carmen? Klik hier!