De band was vooral in de jaren 90 erg beroemd (en berucht!). Na een paar kleine successen in voornamelijk Zweden, hun thuisland, scoorde de band in 1991 een gigahit met hun single Crucified. De band bestond oorspronkelijk uit voormalig model La Camilla, stylist Jean-Pierre Barda en producer Alexander Bard (later ook verantwoordelijk voor het succes van Alcazar). Later vonden er wat wisselingen plaats, maar inmiddels is de band weer terug in de originele bezetting. La Camilla is onlangs overigens getrouwd met een meisje van 20. Kan gewoon.

De band was de personificatie van het woord 'camp', met hun extravagante, belachelijke videoclips waarin alles kon: Jean-Pierre die als een soort trekpop aan de muur hing, Alexander die een lobotomie kreeg, Jean-Pierre die beviel van een hond en natuurlijk het gezellige moment waarop beide heren tot hun grote verrassing het nieuwe bandlid Michaela aantroffen in hun eigen badkuip. Naast Crucified werden ze bekend met o.a. de nummers Obsession, Ride the Bullet, La Plage de Saint Tropez, Israelism en Give My Life.

De band stond om één ding echter niet bekend: live zingen. Als er in de studio échte vocale hoogstandjes nodig waren werd er een sessiezangeres bij gezocht en je kunt op YouTube zoeken tot je een ons weegt, optredens waarbij de band live zingt zijn er niet. Van de band wordt natuurlijk wel verwacht dat ze tijdens de Zweedse voorronde hun inzending Rockin' the Ride live ten gehore zullen gaan brengen.

Het is helaas nog niet zeker of Army of Lovers Zweden op 18 mei daadwerkelijk mogen gaan vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival; ze moeten eerst nog meedoen aan Melodifestivalen, de groots opgezette nationale voorronde van Zweden. Ze staan in de 4e halve finale op 23 februari.

Hier nog wat gezellige videoclips van de Zweedse band.

Crucified

 

La Plage de Saint Tropez

 

Let The Sunshine In

 MartijnT