When the weather outside is frightful, ga je lekker naar de bioscoop! Q-Fest tourt van december t/m januari door 16 Nederlandse filmhuizen met 10 heerlijke Gay & Lesbian films om jou de winter door te helpen. Alle films zijn Nederlands ondertiteld, dus maak je niet druk als je Frans of Duits niet is wat het is geweest. Kijk voor deelnemende theaters, aanvangstijden en tickets op www.qfest.nl


Notre Paradis (Frankrijk) 2012Notre Paradis Q-Fest 2012 Fim Festival Roze Filmdagen

Regie & Script: Gaël Morel

Met: Stéphane Rideau, Dimitri Durdaine, Béatrice Dalle, Didier Flamand, Malik Issolah

Vassili treft op een nacht een bewusteloze, mishandelde jongen aan, neemt hem mee naar huis en noemt hem Angelo. De twee worden verliefd, beramen een plan om snel geld te verdienen en raken in een roes van seks en geweld. Fascinerende, zwarte roadmovie over twee geliefdes op het criminele pad. 


Romeos Q-Fest Film Festival Filmdagen Romeos (Duitsland) 2011

Regie: Sabine Bernardi

Met: Rick Okon, Maxmillian Befort, Liv Lisa Fries, Felix Brocke

De twintigjarige Lukas verhuist naar Köln en ontmoet daar de aantrekkelijke Fabio, een knappe macho die op mannen valt, maar dat geheim houdt voor zijn vriendengroep. Een coming-of age story over jonge mensen op zoek naar geluk. 

 


The One Film Festival Q-Fest Filmdagen RozeThe One (VS) 2011

Regie: Cayta Jentis

Met: Jon Prescott, Ian Novick, Margaret Anne Florence 

Daniel is een succesvolle bankier die op het punt staat te trouwen met de mooie Jen, tot grote tevredenheid van zijn ouders. Er is echter één verleiding die dit mooie plaatje kan verstoren en dat is Tommy, een oude vriend en inmiddels openlijk gay. Between Love and Goodbye Film Festival Roze Filmdagen Q-Fest

Between Love & Goodbye (VS) 2009

Regie & Script: Casper Andreas

Met: Simon Miller, Justin Tensen, Rob Harmon, Jane Elliot, Aaron Michael Davies, Caroline Delran, Ryan Turner

Als Kyle en Marcel elkaar voor het eerst tegenkomen, is het liefde op het eerste gezicht. Ze willen graag gaan samenwonen, maar er is één probleempje: Marcel is Fransman en mag niet onbeperkt in de VS wonen. 


Evet I Do Q-Fest Film Festival Roze FilmdagenEvet, I Do (Duitsland) 

Regie: Sinan Akkus

Met: Heinrich Schafmeister, Ingeborg Westphal, Oliver Korittke, Lale Yavas, Meray Ülgen, Lialy Huser, Pinar Erincin

Ze zeggen Ja, ik wil en de toekomst is aan het gelukkige bruidspaar. Zo hoort het te zijn, maar is de familie het daarmee eens en geven ook zij de zegen? Heerlijke kleurrijke komedie over een paar jonge stelletjes die tegen een aantal multiculturele grenzen moeten opboksen.


eCupid Festival Film Roze Q-Fest FilmdageneCupid (VS) 2011

Regie & Script: J.C. Calciano

Met: Houston Rhines, Noah Schuffman, Andy Anderson, Morgan Fairchild, 

De 30-jarige Marshall is in een sleur beland. Op een avond komt hij tijdens het surfen op een site genaamd eCupid. Hij download de App en voor hij het weet is hij gescheiden en voorziet eCupid in een continue stroom van jongens. Maar is dit wat hij wil en is er nog een weg terug? 


Unconditional Film Festival Roze Q-FestUnconditional (VK) 2012

Regie: Bryn Higgins

Met: Christine Anderson, James Bolam, Madeleine Clark

 De tweeling Kristen en Owen woont samen met hun zieke moeder. De twee willen wat anders dan continu zorgen en verlangen naar een minder saai leven. Dan komt de sterke, charmante Liam op bezoek om over een lening te praten. Psycho-drama over een tweeling die valt voor een charismatische man die liefde biedt onder één voorwaarde. Bekijk hier de trailer. 


Bad Boy Street Rue des Mauvais Garçons Film Festival Q-Fest Roze FilmdagenRue des Mauvais Garçons (Bad Boy Street) (VS) 2012

Regie: Todd Verow

Met: Florence d'Azémar, yann de Monterno, Kevin Miranda

Als Claude van een avondje stappen naar huis loopt ziet hij een jonge man laveloos in een straatje liggen. Hij voelt zich verantwoordelijk en neemt hem mee naar huis. Er ontwikkelt zich een passievolle romance die verder gaat dan een one-night stand. Is de liefde in staat om de verschillen tussen de Fransman en de onbekende Amerikaan te overbruggen?


Elliot Loves Q-Fest 2013 Film Festival Roze FilmdagenElliot Loves (VS) 2012

Regie & Script: Gary Terracino

Met: Erin Fogel, Elena Goode, Tillman Norsworthy

Elliott is een nieuwsgierig 10-jarig jongetje dat samen met zijn moeder woont. Zijn vader heeft hij nooit gekenden zijn moeder valt steeds weer op de verkeerde mannen. Als 21-jarige man probeert hij zelf een eigen leven vol romantiek op te bouwen maar merkt dat hij geconfronteerd wordt met dezelfde valkuilen als zijn moeder. Is hij in staat zijn leven anders in te vullen?


Mary Marie Q-Fest 2012 Film Festival Roze FilmdagenMary Marie (VS) 2010

Regie: Alexandra Roxo

Met: Alana Kearns-Green, Alexandra Roxo, Tim Linden, Richard Kearns, Daniel Munro

Nadat hun moeder is overleden besluiten Mary en Marie nog een laatste zomer door te brengen in het huis waar ze zijn opgegroeid. De twee zussen zijn erg close met elkaar, bijna té close. Ze herbeleven hun kindertijd en hun lichamelijke en emotionele verbondenheid bloeit weer op.