Nog geen week later arriveert Bobby in de vroege ochtend in Soest bij de fotostudio van Stefan Ammerlaan, al drie jaar partner en fotograaf van de Mister Gay-verkiezing. Hij wordt gebracht door zijn ouders, Nol en Ingrid. Terwijl Bobby in de visagie zit, is er een mooie gelegenheid om zijn ouders aan de tand te voelen over hun jongste telg.

'Hij was vroeger altijd al bezig met theater, dat zit gewoon in hem', vertelt vader Nol trots. 'Ik wist helemaal niet zo goed wat ik van de finale moest verwachten', vervolgt Ingrid. 'Als ik had geweten dat het zó leuk zou zijn, had ik veel meer aanhang meegenomen!' Bobby vertelde tijdens zijn deelname dat hij uit de kast kwam tijdens een ruzie met zijn ouders. 'Nou ja, ruzie: We hebben bij ons thuis gewoon de afspraak dat we altijd samen eten 's avonds. En als je later bent of niet komt, dan moet je even bellen. Maar Bobby was te laat, hij nam zín telefoon niet op. Hij had een sms'je gestuurd dat hij in de bus zat op weg naar huis, maar een uur later was hij er nóg niet', legt zijn moeder uit. 'Toen hij eindelijk aan kwam kakken waren we doodongerust.' Zijn vader vervolgt: 'Toen Bobby binnenkwam vertelde hij dat hij bij een jongen was geweest, en dat hij homo was. 'Maakt me niet uit,' zei ik, 'je had gewoon even moeten bellen waar je bleef.' Achteraf hadden we op dat moment natuurlijk iets meer moeten stilstaan bij de mededeling die hij zojuist gedaan had. Maar we hebben het eigenlijk altijd al geweten.'

Zijn deelname aan de Mister Gay Netherlands verkiezing werd dan ook goed ontvangen. 'Elke keer als ik op mijn werk kwam vroeg iedereen weer hoe ik ervoor stond, wat er op het programma stond, wanneer ik meer wist en ook op school ging dat zo', aldus Bobby. 'De reacties op mijn winnen van de verkiezing waren alleen nog maar leuker. Zeker van de aanwezigen bij de finale. Al tijdens de finale hoorde ik mensen constant mijn naam schreeuwen, maar toen ik gewonnen had was hun enthousiasme helemáál niet meer weg te slaan. Dat ze zó enthousiast zouden zijn had ik niet verwacht.' Toch was Bobby tijdens zijn deelname aan de verkiezing nog niet helemaal uit de kast naar de hele familie toe. Nol: 'Tijdens de laatste repetitie was hij live in de uitzending bij AT5, dus toen heeft hij van tevoren nog snel zijn oma opgebeld om het te vertellen. Die was vooral benieuwd hoe laat het dan werd uitgezonden'.

De rest van het interview met Bobby is te lezen in het decembernummer van Gay&Night Magazine:

Tekst: Martijn Tulp • Foto's: Stefan Ammerlaan / www.stefanammerlaan.com