Bij gezonde seks hoort goede informatie: Mantotman.nl is dé website voor mannen die seks hebben met mannen. Je vindt er niet alleen algemene informatie over hoe je lekker én veilig kunt vrijen, je kunt er ook terecht voor tips die heel specifiek zijn toegespitst op jouw persoonlijke situatie en behoeftes. Bovendien regel je op de website praktische zaken, zoals het eenvoudig en anoniem een afspraak maken voor een soa-test bij jou in de buurt.

Man tot Man is een samenwerking van Soa Aids Nederland en meerdere GGD’en. Deze samenwerking maakt het mogelijk een compleet aanbod te realiseren van heldere en eenduidige adviezen en praktische services. Man tot Man doet dat online, maar ook met aanvullende acties in het uitgaansleven. Sociaal verpleegkundige Jan Geilings van GGD Den Haag: “We gaan bijvoorbeeld actief langs bij uitgaansgelegenheden om mannen te vaccineren tegen hepatitis B. Denk daarbij aan feesten waar veel jongeren komen, maar ook sauna’s.”

Eén loket
Man tot Man is een ‘one stop shop’, zegt Wim Zuilhof van Soa Aids Nederland. “Eén loket waar je terecht kunt voor alle informatie over gezonde seks, een persoonlijk advies en relevante adressen. En afhankelijk van de regio waar je woont, kun je er ook een afspraak maken voor een soa-test.” Want woon je in de regio Amsterdam, Rotterdam-Rijnmond of Haaglanden dan kun je via Testlab gratis en anoniem je soa- en hiv-test regelen. Zonder dat je langs hoeft bij een huisarts of soa-polikliniek. Bij een laboratorium bij jou in de buurt word je getest op gonorroe, chlamydia, syfilis en hiv. De uitslag krijg je online via je eigen ‘Mijn Man tot Man’ account. Alleen als één van de testen wijst op een soa of hiv, krijg je het verzoek naar de soa-polikliniek te komen voor behandeling.

Wijzer over seks
Of je nu nog maar net komt kijken of alweer heel wat jaartjes meedraait: seks is voor iedereen anders. Daarom vind je op de site van Man tot Man de Sekswijzer, een handige tool voor persoonlijk advies over jóuw situatie. Aan de hand van een korte vragenlijst, stelt Sekswijzer een voor jou persoonlijk profiel op met goed onderbouwde tips en adviezen. Door deze toe te passen, kun je je seksuele gezondheid aanzienlijk vergroten.

Handige tools
Heb je om wat voor reden dan ook onveilig geneukt en risico gelopen op hiv, kijk dan onmiddellijk of jij in aanmerking komt voor PEP. PEP is een kuur waarbij je vier weken lang hiv-remmers slikt om te voorkomen dat je geïnfecteerd raakt met hiv. De kuur werkt alleen als je er snel na de potentiële infectie mee begint. Met de PEP check op mantotman.nl kun je inschatten of jij PEP nodig hebt en vind je adressen waar het kunt krijgen. Juist omdat er haast geboden is als je risico hebt gelopen op hiv-overdracht is de PEP check een handige online tool. De PEP check stelt je in staat om snel te handelen. Bookmark Mantotman.nl bijvoorbeeld onder je favoriete websites zodat je ‘m snel en makkelijk kunt raadplegen als je specifieke informatie nodig hebt die van belang is voor je seksuele gezondheid.


Meer op Facebook
Praat op de Facebookpagina van Man tot Man verder over dit onderwerp of andere items rondom seks en gezondheid. Er staan belangrijke en opmerkelijke nieuwtjes op. Je leest er dingen die homomannen bezighouden en je kunt er je mening geven of een discussie starten. De pagina hoort bij mantotman.nl, de website die homomannen informeert over gezonde seks. Kijk op facebook.com/mantotman  

Illustratie: Gerb-Art Pink