Gedegen persoonlijkheidstest
gayPARSHIP besteedt veel aandacht aan de kwaliteit van de partnervoorstellen. Deze kwaliteit is voor ons dan ook het allerbelangrijkste. We doen die partnervoorstellen natuurlijk niet zomaar; ze zijn het resultaat van een gedegen test en match. Voordat je überhaupt aan het daten gaat, doorloop je een persoonlijkheidstest. Daarna vergelijken wij jouw testresultaten met die van de andere leden en filteren hieruit de voor jou meest geschikte kandidaten. Deze vallen in de vorm van partnervoorstellen op je digitale deurmat.

Speciale doelgroep: hoogopgeleide singles
Bovendien richten we ons op een speciale groep: hoogopgeleide singles. Hierdoor kan het voorkomen dat de kwantiteit van de partnervoorstellen anders is dan bij een partij die met hagel op het grote publiek schiet. De kwaliteit is daarom bij ons des te hoger. Daarom vindt 32 procent van de singles bij ons ook de ware liefde. Vergelijk het maar eens: een discotheek of grote kroeg waar honderden mensen rondlopen, of een café met louter gelijkgestemde zielen – waar heb je een grotere kans om je droompartner tegen het lijf te lopen? Precies, in dat café. Zo werkt het bij ons dus ook. gayPARSHIP stelt kwaliteit boven kwantiteit. Dat is direct een antwoord op de vraag van sommige leden waarom hun lijst niet uit honderden voorstellen bestaat.

Wees flexibel en realistisch
Natuurlijk kun je zelf ook invloed uitoefenen op de lengte van die lijst van mogelijke ware liefdes. Belangrijk is bij jezelf na te gaan hoe je erin gaat als je je inschrijft en hoe je erin staat als je eenmaal druk aan het mailen en daten bent. Wat verwacht je? Hoe bereikbaar is die partner van je dromen in het echt? Als hij de looks van George Clooney moet hebben, leg je de lat natuurlijk wel erg hoog. Probeer dus flexibel en realistisch te zijn. Vul allereerst de zoekcriteria goed in en pas ze in de loop van het proces, indien nodig, aan. Zo wordt je lijst van partnervoorstellen vanzelf langer. Wees bijvoorbeeld minder streng wat leeftijd, lengte en woongebied betreft. Je zult begrijpen dat je met een zoekcriterium als ‘mannen groter dan 1.95 en wonend binnen een straal van 10 kilometer van mijn woonplaats’ het aantal matches danig verkleint.

Grootste slagingskans
Een partnervoorstel is nog geen contactverzoek. Het is zoals het woord al zegt ‘een voorstel’ – van gayPARSHIP. Daarna ben je zelf aan zet. Je bekijkt de profielen van mogelijke partners, checkt het matchingresultaat, denkt misschien wel: “Hé, die is leuk” en stuurt een Glimlach. Wie weet is het de start van een mooie romance. Of zelfs een langdurige, gelukkige relatie. Maar helaas is het in de liefde niet altijd rozengeur en maneschijn, en dat begint al bij het zoeken naar een partner. Daar horen afwijzingen bij, zoals lammetjes bij de lente. Wat ook hier helpt is een realistische blik. Vat een afwijzing niet persoonlijk op. Wat wij merken? Dat je de grootste kans van slagen hebt als je het zwart-witdenken overboord gooit en online daten ziet als een leuke, laagdrempelige en vooral spannende manier om contacten te leggen.