franceBegin november kondigde de Franse president Francois Hollande plannen aan om het homohuwelijk te legaliseren en adoptie door homokoppels mogelijk te maken.

Het debat daarover onder de Franse bevolking is fel, vorige maand kwam het in Toulouse zelfs tot rellen waarbij de politie de tegenstanders met traangas van de voorstanders van het homohuwelijk moest scheiden.

In Toulouse gingen ook dit weekend de voorstanders van het homohuwelijk weer de straat op. Maar de grootste opkomst was in Parijs, op de Place de la Bastille. Volgens organisatoren waren 150.000 voorstanders op de been, politie houdt het op 60.000. Men eiste gelijke rechten voor homo's en protesteerden tegen homofobie.

De organisatie kondigde voor 27 januari weer een betoging aan, dat is twee dagen voor het parlement begint met de behandeling van het wetsvoorstel. Tegenstanders willen die dag ook gaan protesteren.

Uit een poll die zaterdag in Frankrijk werd gehouden, bleek dat 60% van de bevolking voor het homohuwelijk is, 46% is voorstander van het recht voor homo's om kinderen te adopteren.

AN