zenithMiddenvelder Suso van Liverpool heeft een boete gekregen van 10.000 pond. Suso postte vorige maand een foto van clubgenoot Jose Enrique die zijn tanden bleekte. "What the fuck is he doing. This guy is gay.. He does everything except play football," viel te lezen op de twitter-pagina van Suso. 

De FA heeft na een commissie-vergadering besloten Suso niet alleen een boete te geven, maar ook een waarschuwing. De tweet viel te lezen op dezelfde dag dat ex-voetballer Gareth Southgate juist aangaf dat het eindelijk tijd werd voor een homoseksuele voetballer om uit de kast te komen.

Zenit
Supporters van de Russische club Zenit St.Petersburg roepen in een manifest op om homoseksuele spelers te verbannen bij hun club. De supportersgroep genaamd Landskrona willen liever ook geen donkere spelers bij Zenit zien. Het bestuur van de club heeft afstand genomen van die uitspraken en aangegeven voor tolerantie binnen hun club te zijn.

St. Petersburg staat onderhand meer en meer bekend als zeer homo-onvriendelijk na het aannemen van een wet die homopropaganda verbiedt. Daarom is het des te meer te waarderen dat het club-bestuur zich hier tegen uitspreekt.

AN