New York heeft geen introductie nodig. Een stedentrip naar the 'Big Apple' is er een om nooit te vergeten. Als één stad recht heeft op de titel 'wereldstad', dan is het New York wel. Om in een paar dagen een goede indruk te krijgen van 'The Big Apple', moet je flink doorstappen. Om bij te komen van al dat rondstruinen, is het dus wel zo fijn om een mooie hotelkamer te hebben. En wat is er dan leuker dan een verblijf in het hart van de stad in een hip en gloednieuw gay hotel? The OUT NYC is het eerste 'straight-friendly' hotel in New York. Gelegen in de trendy wijk Hell's Kitchen op 42nd street ben je slechts enkele minuten verwijderd van Times Square en Broadway. Je kunt 'THE OUT' onmogelijk missen, aangezien de architect voor het gemak de naam van het hotel heeft gebruikt voor zijn ontwerp (zie foto). 

Chique boutique

OUT NYC Hotel Reis New York Gay
Met 105 kamers is dit 'urban resort' meer een boutique hotel. Elke kamer is voorzien van een 40" tv, mp3 docking station, een werkplek en een heerlijke badkamer. Er zijn zes verschillende kamertypes waaronder ook de zogeheten 'Quad Rooms': met vier vrienden een luxe kamer delen waarin je ieder je eigen plek met eigen tv hebt. Alle kamers zijn strak, stijlvol en sereen ingericht. We hadden niet anders verwacht van een gay resort. Rechts een voorbeeld van een van de fijne Deluxe Double Rooms, met flinke spiegels achter de bedden, voor de narcisten onder ons.  

De kamers liggen deels om een hippe, groene binnenplaats die ruimte biedt voor picknicks, loungen met vrienden of het rustig lezen van een boek (who needs Central Park?). Verder zijn er nog twee courtyards waar je optimaal kunt ontspannen, of jezelf in een serie yogahoudingen kunt vouwen. 

Nachtclub aan huis 
Zoek je nog meer ontspanning, dan biedt de Spa een selectie van op mannen gerichte massages en lichaamsbehandelingen aan. Hotelgasten ontvangen een fikse korting. Eigenlijk ben je alleen in Chinatown goedkoper uit, en tja, waarom zou je voor die paar dollar de deur uitgaan? De spa is verder erg low-key, je loopt er zo naar binnen. Naast de spa bevindt zich in het hotel ook een moderne gym met sauna en stoomcabine. 

Club OUT NYC Gay Resort Hotel New York
Uitgerust en tijd om de stad in te gaan. Nergens voor nodig. Je kunt zeven dagen per week terecht in XL Nightclub: De grootste gay disco van New York. De nachtclub maakt onderdeel uit van THE OUT NYC en biedt elke avond een gevarieerd programma met bekende dj's, cabaret en celebrities. Onder andere Justin Timberlake, Alan Cummings en James Franco zijn er al eens gespot. Ook RuPaul geeft hier weleens een feestje. 

What's cookin', good lookin'?
Voor ontbijt, lunch en diner kun je elke dag terecht in KITCHN Restaurant. Inmiddels is KITCHN door de goede en betaalbare kaart met nieuw-Amerikaans en mediterraan geïnspireerde gerechten een hotspot hangout geworden. De service was oprecht van het beste niveau dat we ooit hebben meegemaakt in New York. In plaats van de opgejaagde sfeer die je vaak tegenkomt in de metropool, kun je hier in alle rust dineren en word je van alle wensen voorzien door een stel goed in de broek zittende obers, die je constant toelachen, en dan niet alleen voor de fooi.

De drankkaart is wel wat aan de dure kant, maar bevat een aantal verrassende cocktails, zoals het een waar gay hotel betaamt. Vooral de Solar Power (paprika, gin, citroensap, agave en rode peper) was een feestje voor de smaakpapillen. 

OUT is duidelijk een ontmoetingsplaats voor de A-listers van de New Yorkse gayscene. De service is van hoog niveau en het personeel loopt er zeer verzorgd bij. A place to see and be seen. Geen joggingbroekjes en witte sokken in Timberlands dus. 

We came, we saw, we loved. THE OUT NYC, shanté, you stay! Ben je van plan binnenkort naar New York te gaan en wil je zelf een oordeel vellen? Boek dan nu je ticket en ontvang tien procent korting én een gratis continental breakfast!