Het einde van de wereld het jaar is in zicht, dus hoog tijd om jou als gebruiker of bezoeker van de website een heel fijne Kerst en Oud&Nieuw te wensen. Maar eerst blikken we nog even kort terug.

De meeste ontwikkelingen van Gay.nl in 2012 hebben op de achtergrond plaatsgevonden. De website is een stuk sneller en stabieler geworden en er wordt gewerkt aan enkele grote veranderingen van onder andere het messengersysteem. In 2013 kun je een sterke verbetering verwachten van deze én van andere functies!

Je kunt inmiddels de iPhone- en Android-apps downloaden! De Android-app was eerder dit jaar al een succes door de push-functie en dat kan nu ook met de iPhone-versie! Steeds meer gebruikers van Gay.nl maken gebruik van de website via de app en daardoor kom je steeds vaker nieuwe mensen tegen in je buurt.

Hoogtepunten 2012
Maar er zijn voor ons meer hoogtepunten geweest in 2012! We zetten er een aantal op een rij: 

Onverwacht heef 2012 zich ontpopt tot een jaar dat voor een groot deel in het teken stond van: voetbal. Het Nederlands Elftal heeft het dan misschien niet zo goed gedaan, de homo-emancipatie in de belangrijkste sport van Nederland heeft een flinke stap voorwaarts gezet. In januari begon het met de mediarel rond onze oproep om naast vrouwen en kinderen ook hlbt's toe te laten bij de inhaalwedstrijd tussen Ajax en AZ. Daarna zijn we in gesprek geraakt met de KNVB en schoven ook andere beleidsbepalers aan. Uiteindelijk werd op Coming Out Dag het plan van aanpak tegen homofobie in het voetbal gepresenteerd door Michael van Praag. Twee dagen later vond de regenachtige, maar zeer geslaagde eerste editie plaats van Gay.nl's voetbaltoernooi Voetbalschoenen Uit de Kast!

Opeens kon er geschaatst worden op de Amsterdamse grachten in februari. En dat konden we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Dus kwam er sGAYting on Ice Bij het homomonument bonden we onze Zandstra'tjes onder en onder het genot van rosé, roze koeken en muziek werd het een hartstikke gezellige middag. Hopelijk weer in 2013!

De finale vond helaas niet plaats op het Rembrandtplein tijdens de vrijdagavond van de Gay Pride, maar het maakte de Mister Gay-verkiezing dit jaar niet minder geslaagd. In de volle Club AIR vochten 9 finalisten om de titel, die uiteindelijk naar de 18-jarige Bobby de Vries ging. De jury bestond uit Diva Mayday, Carlo Boszhard, Kim Holland en Thom Goderie en de presentatie was voor de derde keer de verantwoordelijkheid van Ian van der Putten. De Gay Media Award ging dit jaar naar GTST-acteur Sinan Eroglu. Het maakte het voor ons een onvergetelijke avond.

In de lente verschenen er drie delen van een interview met Dave. Dave kwam er toen hij net een maand twintig was, achter dat hij besmet was geraakt met HIV. Hij deed dapper zijn verhaal om aandacht te vragen voor het taboe dat nog steeds op HIV rust. Klik hier om het terug te lezen.

Jubileumjaar 2013
2013 is ons jubileumjaar: Gay.nl bestaat op 15 januari alweer 10 jaar! Dat moet gevierd worden, en dat gaan we doen ook. Het hele jaar door zullen er acties plaatsvinden op de site én offline. Log dus extra vaak in op je profiel en lees nóg meer artikelen, dan blijf je optimaal op de hoogte van alle jubileumacties!

Voor nu wensen we je namens iedereen bij Gay.nl,

Jeroen, Jesper, Vincent, Jochem, Marian, Jeroen, Martijn, Tim, Lars, Martijn, Peter, Kristiaan, Carlo en Frederik,

Heel fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!