Ook de beste gay sauna, de beste fetisj-club en het beste uitgaansgebied vind je in Amsterdam.

Voor de tweede maal op rij is de populaire kroeg Chez René het beste gay café van 2012. Maar liefst 50% van de respondenten koos voor het aan de Amstel gelegen café. Eigenaar René Lenders is overdonderd: “Zo’n grote score had ik nooit verwacht, ondanks dat we alle bezoekers een flyer hebben meegegeven. Dat we voor de tweede keer op rij gewonnen hebben, is een fantastisch compliment voor de barjongens.”

Chez René ontving daarnaast de meeste nominaties. Tijdens de maand november was het mogelijk om voor iedere categorie potentiële winnaars te nomineren. Op de horeca met de meeste nominaties kon uiteindelijk worden gestemd.

Gay Pride is leukste dag
Het Amstelgebied, waarin naast de Chez René onder andere ook Hotspot, Montmartre en Club Roque zich bevinden, is uitgeroepen tot beste uitgaansgebied. Club Roque werd daarnaast gekozen tot beste club.

In de andere categorieën won Diva Mayday’s feest Can You Feel iT (beste gay feest), Club Church (beste fetisj-club) en Thermos (beste sauna). De jaarlijkse botenparade tijdens de Amsterdam Gay Pride bleek de leukste dag te zijn.

Website Gay.nl organiseert jaarlijks de Gay.nl Rate-enquête. In totaal zijn er ruim 20.000 stemmen uitgebracht. Naast horeca wordt er ook gestemd op iconen en nieuwsfeiten.

Klik hier om de uitslagen in de categorie 'Iconen' te bekijken!

Staat jouw favoriet hier niet tussen? Gebruik volgend jaar de nominatieperiode om jouw favoriet te nomineren!