Eén van de jongens doet anoniem zijn verhaal tegen Gay.nl: "We kwamen van een Oud&Nieuw-feestje bij het COC en liepen naar het huis van een vriend. Op een gegeven moment hadden we door dat we gevolgd werden door een donkere man op een fiets. Hij haalde ons in en sprak in vreemd Nederlands negatief over homo's. Plotseling sloeg hij mij, ontstond er een gevecht en gaf hij me een trap tegen mijn knie waardoor deze brak en ik bij de val op de grond mijn hand ernstig gekneusd heb."

Het voorval gebeurde aan de rand van het Leidse centrum en doordat de politie redelijk snel ter plaatste was, vluchtte de dader zonder zijn fiets mee te nemen. Hij kon echter niet worden gearresteerd, dus wordt er nog naar de dader gezocht. Ook wordt onderzocht of er videobeelden van de dader zijn.

De jongens zijn flink geschrokken van de situatie. "Helemaal omdat ik er rekening mee moet houden dat ik drie maanden niet kan lopen. Volgende week donderdag wordt gekeken of m'n knie geopereerd moet worden. Nu is het belangrijk dat eerst de zwelling minder wordt. Werken zit er voorlopig helemaal niet in, helaas."

Het is niet de eerste keer dat homo's het slachtoffer zijn van geweld tijdens een feestdag. Vorig jaar februari werd tijdens het Carnaval in Tilburg Mathijs Beugelink zonder aanleiding van een trap geduwd. Hij raakte daarbij gedeeltelijk verlamd aan zijn rechterbeen.

Gay.nl heeft enkele vragen gesteld aan de politie. Lees hier de reactie van de politie.

KS