Per mail hebben we de volgende vragen gesteld:

  • Volgens de slachtoffers was er sprake van een geweldsdelict met homo-discriminatie als motief. Heeft de politie het ook als een discriminatie-delict genoteerd?
  • Zijn er beelden of forensisch bewijs van de dader gevonden waarmee deze kan worden opgespoord? Is er een officiële omschrijving van de dader?
  • Is de politie al begonnen met het opsporen van de dader?
  • Is het politienetwerk Roze in Blauw ingeschakeld bij deze zaak?
  • Is het een vaker voorkomend probleem in Leiden?

De reactie:

Dinsdag 1 januari deed een 26-jarige Voorburger aangifte van mishandeling en openlijk geweld. De man liep 1 januari om 05.00 uur samen met een vriend over de Kooilaan in Leiden.

Het slachtoffer werd door een man mishandeld, geschopt en geslagen. Het letsel dat daarbij ontstond is fors te noemen. 

Het slachtoffer verklaarde dat ook zijn vriend door de man is geslagen.

De politie onderzoekt het incident. In dat onderzoek wordt uiteraard ook gekeken of er beelden zijn van bijvoorbeeld openbare orde camera’s. Van de dader is het volgende signalement bekend:

Negroide man, leeftijd 40 jaar, lengte 1.70 mtr, fors postuur, kort (bijna kalend) haar. Hij droeg donkere kleding. De man reed op een zwarte damesfiets met fietstassen.

Of er sprake is van homogeweld kan mi pas blijken als ook de verdachte is gehoord. Het slachtoffer zegt wel in zijn verklaring dat de dader hem uitschold voor homo. Voorzover wij nu weten speelt dat (gelukkig niet). Het geweldsincident is fors en het onderzoek hiernaar is in volle gang. 

Klik hier voor het oorspronkelijke artikel.
Als er updates te melden zijn, lees je dat uiteraard op Gay.nl.