Regisseur Soderbergh had de acteurs Michael Douglas en Matt Damon al binnengehaald voor de hoofdrollen en was alleen nog maar op zoek naar een studio om de laatste vijf miljoen dollar voor de productie te kunnen bekostigen. Het scenario voor zijn film 'Behind the Candalabra' bleek echter 'te gay' waardoor Soderbergh aan de lopende band werd afgewezen.

Dat geen enkele studio het aandurfde om de film te maken vindt de regisseur onvoorstelbaar. Vooral omdat in diezelfde periode de inmiddels tot klassieker verheven 'Brokeback Mountain' al een tijdje uit was. Deze film werd een groot succes in het jaar 2005. Uiteindelijk zag de betaalzender HBO brood in het project van Soderbergh en heeft de omroep de film opgepikt.

De homoseksuele pianist Liberace wordt gespeeld door Douglas, en zijn jarenlange partner Scott Thorson zal worden vertolkt door Damon. Liberace's relatie met Thornson eindigde in een pittige rechtszaak waarin werd gestreden om geld, een paar auto's en twee honden. De bijzondere pianist overleed uiteindelijk in 1987 aan de gevolgen van aids. Behind the Candelabra zal waarschijnlijk in de herfst in Nederland te zien zijn.