Omdat het nog taboe is, bestaan er ook veel vooroordelen rondom dit thema. Vooroordelen zoals dat je later een luier nodig zou hebben of dat het veilige seks is omdat je geen condoom hoeft te gebruiken die zou kunnen scheuren. Zelf ben ik nog een broekie op dit gebied, dus ben ‘dieper’ op het onderwerp in gegaan en heb ik informatie ingewonnen bij enkele pro’s op dit gebied.

Gevoel

Bij fisten gaat het grotendeels om gevoel, prikkelingen en hoe het lichaam ermee omgaat. Wij kennen vooral de reactie van ons lichaam op externe prikkelingen, maar weinig van ons weten hoe ons lichaam hier intern op reageert. Van binnen is de reactie heel anders en veel intenser, het zijn tenslotte voor je hersenen nieuwe gevoelens.

Vertrouwen

Bij Fisten draait het grotendeels om vertrouwen. Het lichaam moet zich bewust maar vooral ook onderbewust veilig voelen. De reden waarom sommige mensen geen bottom kunnen zijn heeft niks te maken met dat je te strak zou zijn, het heeft te maken met controle, of juist de controle opgeven. Ons lichaam is zo getraind dat het al zijn spieren kan aanspannen ter bescherming, dit gebeurt ook bij de anus. Wanneer je je bij iemand veilig voelt dan zal je lichaam zich ontspannen, ook van binnen omdat het weet dat het de interne organen niet hoeft te beschermen voor gevaar. Je lichaam zal zich dan overgeven en toestaan dat het zich opent. Voel je je goed in de bottom-rol, ben je zeker en vertrouw je de persoon, dan is dit de perfecte setting voor een fist-sessie.

Intimiteit

Ik schreef al dat je je als bottom moet overgeven aan de top en dat het draait om vertrouwen. Dit is als bottom een grote gift want je vertrouwt je leven aan de top. Hieruit vloeit het genotsgedeelte voor de top voort, de macht die hij op dat moment heeft en ook de verantwoordelijkheid. Zijn beloning is zien hoe de bottom de intense gevoelens ervaart en ervan geniet.

Men is vaak bang dat het men op latere leeftijd niet zo strak meer is door het fisten. Dit ligt in je eigen handen, je kan het ook in je voordeel gebruiken. De anus is namelijk een spier net als alle andere en je kan oefeningen doen om zo deze juist nog krachtiger te maken net als een armspier. Maar dit ligt aan jezelf, doe je er niks mee dan bestaat de kans dat het inderdaad niet allemaal even strak meer is. Net als met alles, ga verantwoordelijk met je lichaam om.

Voorbereiding

Om je goed voor te bereiden hoef je niet veel anders te doen dan je als bottom al gewend bent, namelijk gewoon goed spoelen. Wat ook tot een van de voorbereidingsrituelen kan horen is het voorbereiden van de glijmiddel. De meest veilige glijmiddel om te gebruiken is een fist-poeder die je zelf aanmaakt door het met water te mixen. Ook is er Crisco, misschien heb je het wel eens bij iemand in de keuken zien staan. Je kunt er heerlijke taarten mee bakken maar fisters gebruiken het voornamelijk als glijmiddel. Het is een soort boter gemaakt van plantaardige olie waar gelijk een gevaar in schuilt, namelijk dat olie condooms en latex handschoenen aantast en de seks dus minder safe zal zijn. Wil je het veilig houden, gebruik dan een mix-poeder zoals J-Lube of Fistpowder.

Zoals je kunt lezen is fisten meer dan gewoon een vuist in iemands kont steken, het draait om gevoel, vertrouwen en intimiteit. Kinky is niet vies of eng, het is een “state of mind” waarin je jezelf toestaat meer te voelen en te ervaren dan de maatschappij ‘normaal’ acht. Het is een leuke en spannende  ontdekkingsreis waar misschien niet alles voor je is weggelegd maar door jezelf open te stellen werk je taboes weg, voor jezelf en voor een ander. Hoe meer kennis er is, des te bewuster en veiliger iedereen er mee om kan gaan.