Kevin Wallin, zoals de drugsdealende travestiet heet, werd vanwege zijn pastorieseks vorig jaar mei al uit zijn ambt gezet, maar de St. Augustine Cathedral hield het incident altijd onder de tafel door hem gewoon door te betalen. De politie was rond die tijd al bezig met een grootschalig onderzoek naar Wallin, omdat ze hem verdachten van de handel in drugs. Met behulp van undercoveragenten konden zij enkele weken geleden hun drugszaak rondmaken, waardoor de man twee weken geleden werd gearresteerd.

Voordat de 61-jarige Wallin priester werd, had hij een winkel waar hij pornovideo’s en seksspeeltjes verkocht. Rechercheurs denken dat de seksshop werd gebruikt om de duizenden dollars wit te wassen die hij met de verkoop van crystal meth had verdiend.

Oud-collega’s kunnen amper bevatten dat de zeer gelovige Kevin de boel fleste. “Hij was zo spiritueel. Zijn preken waren geweldig. Hij had alle kennis van de theologie.”

Wallin had zijn tijd beter in het boek van strafrecht kunnen steken, want binnenkort moet hij voor de rechter verschijnen.

Bron: Spits