Het slachtoffer heeft zich nog altijd niet gemeld en de politie hoopt dat hij dat alsnog zal doen. Het is namelijk nog steeds niet helemaal duidelijk waar en wanneer het filmpje precies is opgenomen. 'We willen de man in de video heel graag spreken om zo achter meer informatie te komen', aldus een woordvoerder van het plaatselijke bureau. 'We nemen het erg serieus wanneer mensen op deze wijze worden lastig gevallen. Het slachtoffer is een uiterst belangrijke ooggetuige binnen deze zaak, en daarom hopen we dat hij zo snel mogelijk contact met ons opneemt zodat we deze zaak alsnog kunnen oplossen'.

Het was de tweede keer dat de 'Muslim Patrol' mensen op straat lastig viel. Eerder verscheen er ook al een online filmpje van deze beweging waarin verschillende burgers met een camera op hun levensstijl werden aangesproken. Zie beide video's in onze eerdere berichtgeving hier. Twee mannen van 19 en 22 jaar die gelinkt zouden zijn met de 'Muslim Patrol', werden na het eerste filmpje al opgepakt. 

Niet alleen homoseksuelen hebben overal geschokt gereageerd op de video. Ook de moslimgemeenschap heeft direct afkeurend geantwoord op het gedrag van deze moslimbende. Een imam uit Londen sprak in een speech specifiek over deze video en gaf duidelijk aan dat de anti-homo uitlatingen van de 'Muslim Patrol' helemaal niets met de islam te maken heeft. Ook is hij van mening dat moslims het recht niet hebben anderen aan te spreken op hun gedrag en levensstijl, en dat iedereen in zijn of haar waarde gelaten dient te worden. Zie hieronder de redevoering van deze imam. 

Bron: The Guardian