Het Bob Angelo Fonds gaat kleinschalige initiatieven stimuleren gericht op sociale acceptatie van LHBT’s. Het gaat om activiteiten die LHBT’s onderling (en hun bondgenoten) bij elkaar brengen om samen acceptatie te bevorderen. Volgens het COC geeft juist het samenbrengen van mensen het gevoel dat je er niet alleen voor staat en kunnen mensen samen de wereld veranderen.

Het nieuwe fonds gaat activiteiten financieren zoals bijvoorbeeld een bijzondere Gay-Straight Alliance-actie op school, een ontmoetingsavond voor roze asielzoekers, een toneelstuk voor roze ouderen of een Marokkaanse boot bij Gay Pride. Het is vernoemd naar de oprichter van het COC, Niek Engelschman alias Bob Angelo.

Voice-winnares Leona

De lancering vindt plaats tijdens COC’s True Colors, een groot fundraising evenement voor het nieuwe fonds in Paradiso. Daar geeft onder meer Voice of Holland-winnares Leona Philippo een spetterend optreden en zingt musicalster Freek Bartels. De presentatie is in handen van Margreet Dolman. Veel medewerkers aan True Colors verlenen kosteloos of tegen gereduceerd tarief hun medewerking. De kaarten voor True Colors waren in mum van tijd uitverkocht. 

Veelkleurige beweging

COC’s True Colors is een ode aan al die organisaties die samen de veelkleurige Nederlandse LHBT-beweging vormen. Van de Gay Farmers tot de agenten van Roze in Blauw, van Transgender Netwerk Nederland tot Expreszo. Meer dan honderdvijftig daarvan zijn zondag in Paradiso vertegenwoordigd.

Tijdens True Colors reikt COC-voorzitter Tanja Ineke de Bob Angelo-penning uit aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de emancipatie van LHBT’s.