De in Duitsland geboren Fabiola trok in de jaren 60 naar Amsterdam waar hij betrokken raakte bij de kraakbeweging en activistische homogroep 'Rooie Flikkers'. Hij werd toen vooral bekend door de rolpatronen van de man en de vrouw te doorbreken en vrouwenkleding te dragen. Geenszins wilde hij daarmee op een vrouw lijken zoals dat bij travestieten het geval is. Hij presenteerde zich simpelweg als 'flikker'.

Peter nam de naam Fabiola aan toen iemand zei dat hij erbij liep als een koningin. Daarmee vernoemde hij zichzelf naar de toenmalige Belgische koningin. In de jaren 70 werd Fabiola beroemd als bodyartkunstenaar en toen hij in het Amsterdamse Stedelijk Museum 3 maanden lang op een sokkel stond, werd hij uitgeroepen tot levend kunstwerk.

De jaren die volgden was Fabiola bij vrijwel alle homogerelateerde evenementen aanwezig. Zo was hij een vast gezicht bij de Roze Zaterdag, de Gay Pride en de Hartjesdagen. Na jarenlang een bekend fenomeen te zijn geweest in de Amsterdamse gayscene, werd ruim een jaar geleden kanker bij hem geconstateerd. Een behandeling mocht helaas niet baten en eind 2012 werd bekend dat Fabiola nog maar een paar weken te leven had. Hij werd uiteindelijk 66 jaar. 

Vrijdagmiddag 1 februari zal er een afscheidsceremonie op het Waterlooplein plaatsvinden. De kist gaat daarna met een boot naar begraafplaats Zorgvlied waar de begrafenis gepland staat.