In juli 2012 kondigde de padvindersbeweging Boy Scouts of America aan dat het homo's zou blijven verbieden om lid, vrijwilliger of medewerker te worden van hun organisatie. De BSA buigt zich nu over een voorstel waarin het verbod wordt opgeheven. De verantwoordelijkheid hierover wordt dan neergelegd bij de plaatselijke afdelingen die zelf mogen beslissen of een homo of lesbienne hopman of akela kan worden.

BSA staat zwaar onder druk omdat aan de ene kant streng christelijke organisaties vinden dat het verbod in stand moet blijven. Ook voormalig presidentskandidaat en gouverneur van Texas, Rick Perry, is het daarmee eens. Aan de andere kant draaien grote bedrijven de geldkraan juist dicht vanwege het verbod op homoseksuele begeleiders.

In een interview met CBS voorafgaand aan de Super Bowl zei Obama het volgende: "Mijn opvatting is dat homo's en lesbiennes dezelfde mogelijkheden en toegang moeten hebben die iedereen heeft tot elke instelling en facet van het leven. Boy Scouts of America is een geweldige instelling die jongeren blootstelt aan kansen en leiderschap die de rest van hun leven van toepassing kunnen zijn. Niemand moet hiervan uitgesloten worden."

AN