David Beckham is terug met een nieuwe bodywear-collectie van H&M en hij pakt groots uit. Reusachtige standbeelden van Beckham hebben de afgelopen weken in onder andere Los Angeles, New York, San Francisco, Londen en Canada gestaan. Nu zijn deze megabeelden ook in Nederland te bewonderen! De reuze-Beckhams paraderen voor de H&M-winkel op de Dam in Amsterdam en voor de H&M-winkel op het Beursplein in Rotterdam. We roepen nu iedereen op om deze standbeelden te spotten en ermee op de foto te gaan. Als je de foto vervolgens deelt via social media en de titel #HMBeckham erbij vermeldt, kun je shopgeld winnen!

Speciaal voor de David Beckham bodywear collectie van H&M is er ook een film geproduceerd waarin David voor het eerst schittert als actieheld. Filmregisseur Guy Ritchie heeft de film geregisseerd. 'David is het perfecte boegbeeld', aldus Guy Ritchie. 'Voor mij betekende dit meer dan een reclamespot, het leek wel of ik een korte film regisseerde.' In de humoristische campagne, die op 6 februari wereldwijd wordt gelanceerd, rent David door de straten en tuinen van Beverly Hills terwijl hij slechts een boxershort draagt. H&M sprak in een exclusief interview met David Beckham over de lancering van zijn nieuwe lijn bij H&M en de bijbehorende film.

Wat kan je ons vertellen over je nieuwe campagne voor H&M?

Ik ben echt enorm enthousiast over de campagne voor mijn nieuwe bodywear-collectie die in samenwerking met H&M wordt gelanceerd. In de bijbehorende film word ik in mijn ondergoed buitenshuis gesloten. Vervolgens ren ik een auto achterna om mijn badjas terug te krijgen wat me in allerlei onverwachte situaties plaatst. Het is nou niet bepaald iets wat mij in het echte leven ook zou overkomen maar ik had wel enorm veel plezier in het maken van de film.

Hoe was het om met Guy Ritchie samen te werken?

Werken met Guy was voor mij een fantastische ervaring. Hij is een geweldige regisseur en ik heb zijn werk altijd enorm gewaardeerd. Guy weet precies hoe hij humor en actie moet combineren. Dat ik dankzij H&M met zo’n groot talent mocht samenwerken was daarom geweldig en een absolute eer.

Je hebt je bodywear-collectie bij H&M een jaar geleden gelanceerd. Wat vind je van je succes?

Het overtreft werkelijk mijn stoutste dromen. Toen we de collectie lanceerden wist ik dat het kwalitatief goede producten waren. Werken met H&M leek me tevens een stap in de goede richting om wereldwijd succesvol te kunnen worden. Deze grote populariteit had ik echter nooit verwacht. Wereldwijd dragen mannen iedere dag mijn collectie en zolang de klant gelukkig is, ben ik zelf ook gelukkig.

Hoe zou je de essentie van de David Beckham bodywear-collectie kunnen omschrijven?

Toen ik besloot een bodywear-collectie te lanceren, wilde ik meer dan een simpele lijn ontwikkelen. Achttien maanden lang hebben we onderzocht wat ondergoed nu precies zo mooi maakt en hoe we dit naar een hoger niveau konden tillen. Er is veel tijd gestoken in het ontwerp en het design. Het feit dat het elastisch is, maakt de bodywear zeer comfortabel en de naden zijn bedekt zodat het niet irriteert. Ook wilde ik niet dat mijn naam van de boxershort zou afspatten zoals dat vaak bij grote namen het geval is. Het product moet voor zichzelf spreken en onderdeel vormen van een klassieke collectie.  

Wat kan je ons vertellen over de nieuwe kleuren van je bodywear-collectie?

Ik ben helemaal gek op de kleuren van de nieuwe collectie die we zo vlak voor Valentijnsdag zullen introduceren. In de film draag ik een boxershort in uniformkleuren, en ook zijn er een aantal items met rode en blauwe details. Mijn gehele collectie is gebaseerd op een paar bekende kledingstukken die elk seizoen weer terugkeren. Zo kunnen we onze klanten hun favoriete ondergoed aanbieden, maar zijn er toch een aantal verfrissende tinten die de nieuwe collectie tot één geheel maken.

Zie hier de door Guy Ritchie geregisseerde film waar David Beckham zelf de hoofdrol in speelt: