Het waren zes jongens die het restaurant bekogelden en leuzen riepen als 'We krijgen je wel weg!'. Van Rooij is zwaar ontdaan maar kan niet accepteren wat er gebeurt. 'Er werd zelfs een sneeuwbal gegooid naar een gast met een baby in de arm, maar mijn restaurant geef ik niet op door deze pesterijen. Dit incident kwetst mij als mens en tast tevens mijn waardigheid aan. Toch moet ik strijdvaardig blijven'. 

In het verleden werden Van Rooij en zijn man hun buurt al uitgepest. Treiterijen waren de dagelijkse gang van zaken. Zo liep het stel op een middag naar huis, toen een jongen op hen spuugde en "flikker" riep. Ook in de sportschool werd Van Rooij gediscrimineerd vanwege zijn seksuele geaardheid. Regelmatig werd het woord "homo"naar zijn hoofd geslingerd en in de sauna schold een oudere man hem uit. 'Vuile, gore flikker, rot op, je hoort hier niet!', werd er toen geroepen.

De heren besloten indertijd te verhuizen, maar ditmaal zegt Van Rooij voet bij stuk te houden. Hij zocht contact met de stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-West, Martien Kuitenbrouwer.  'Ik kan niet langer de voordeur sluiten en doen alsof er niets is gebeurd'. De jongens zijn maandagavond thuis opgezocht en de komende tijd zal er extra worden gesurveilleerd in de buurt. Van Rooij doet deze week aangifte.

Bron: Het Parool