'Niets is wat het lijkt. Mijn hele leven lang heb ik me anders gevoeld en was ik bang om te laten zien wie ik werkelijk ben', meldde Rogers via Twitter. 'Ik was bang dat mijn geheim mijn dromen in de weg zou staan en dat het de band met mijn geliefden zou verpesten. Voetbal was altijd mijn uitweg en heeft me veel plezier gegeven. Nu mijn geheim bekend is, stop ik met voetbal om mezelf te ontdekken. Ik ben een vrij man'.

Fans en vrienden hebben massaal gereageerd en toonden bovenal hun steun. Zo liet een teamgenoot weten dat hij met de volle honderd procent achter Rogers staat en dat hij hem zal missen. 

De 25-jarige speler speelde achttien interlands voor het team van de Verenigde Staten en ook in Nederland heeft hij enkele maanden gespeeld voor SC Heerenveen. In 2006 heeft Rogers nog even in Friesland gevoetbald, waarna hij in de Verenigde Staten uitkwam voor Columbus Crew en in Engeland voor Leeds United en Stevenage FC. In 2008 nam hij namens de Verenigde Staten deel aan de Olympische Spelen in Beijing.