pistoriusZoals niemand ontgaan kan zijn, zit de 26-jarige Oscar Pistorius, bekend als de Blade Runner, vast voor het vermoedelijk doodschieten van zijn vriendin, het model Reeva Steenkamp.

De rechtbank oordeelde vandaag dat het zeer onwaarschijnlijk is dat Pistorius borgtocht zal worden verleend, nu het er steeds meer op lijkt dat hij zijn vriendin met voorbedachte rade om het leven heeft gebracht.

Pistorius had een video-bijdrage geleverd voor de 'It Gets Better'-campagne, die als doel heeft om jonge homo's en lesbiennes die gepest worden een hart onder de riem te steken.

In zijn video zegt Pistorius: "Onthoud dat je een speciaal persoon bent. Maak je niet druk. Je hoeft niet te veranderen. Haal diep adem en onthoud dat het beter zal worden."

De video is van de campagne verwijderd worden. Woensdag 20 februari ging de Zuid Afrikaanse versie in première.

Amerika's 'It Gets Better'-campagne, gecreëerd door activist Dan Savage, is een groot succes te noemen. President Barack Obama, Lady Gaga en aartsbisschop Desmond Tutu verleenden daaraan al hun medewerking.

De vraag is nu: is het eerlijk om hem al te verwijderen voordat er een definitief vonnis is uitgesproken? En wordt hij inderdaad schuldig bevonden, is dan alles wat hij hiervoor bereikt heeft en waarvoor hij staat ineens totaal irrelevant? Graag jullie mening hierover.

Alex