"Ik zat te wachten op de uitslag van een doorslaggevend hertentamen toen ik opeens mijn telefoon een geluidje hoorde maken en te horen kreeg dat ik een reis gewonnen naar Valencia had gewonnen. Mijn dag kon niet meer stuk, want daarboven kwam ook nog het nieuws dat ik mijn hertentamen had gehaald. Vaak is mijn hart gebroken in de liefde dus ik had zeker geen zin om wederom alleen te zijn met Valentijn en naar andermans leuke relaties te kijken de hele dag door. Gelukkig hoefde dat nu niet. Om 16.00u ‘s middags zat ik met mijn beste vriendin, die in het zelfde schuitje zit als ik, in het vliegtuig naar de zon. Voor mij was het de eerste keer vliegen, maar door het leuke vooruitzicht heb ik eigenlijk geen angst gehad.

Toen we veilig waren aangekomen zijn we meteen de stad gaan verkennen en richting ons verblijf gelopen. We mochten overnachten bij een zeer luxe bed and breakfast, genaamd ‘Valencia Mindfulness Retreat’. Het wordt gerund door Dany & Thijs, een heel leuk stel dat ons de hele vakantie heeft bijgestaan met alles wat we nodig hadden of wilde weten van de stad en de omgeving. We werden persoonlijk ontvangen met heerlijke cava dus de sfeer zat er meteen goed in. Het appartement dat we geheel voor ons zelf hadden, was ronduit geweldig. Het lag zowat midden in het centrum en vanaf het balkon had je een formidabel uitzicht. De kamer die we hadden was erg groot en het bed lag heerlijk. De badkamer was voorzien van zowel een douche als bad en toiletartikelen in overvloed om vrij gebruik van te maken. Aangezien ik erg verslaafd ben aan de sociale netwerken heb ik wifi nodig wil ik een vakantie doorkomen en die was natuurlijk ook aanwezig.
Wij vonden het ontzettend leuk dat we persoonlijk contact hadden met beide mannen en dat ze echt de hele dag voor je klaarstaan om je overal naar toe te leiden en de beste plaatsen van Valencia te laten zien. Verder was naast het verblijf ook de vakantie natuurlijk fantastisch. We zijn onze eerste dag gaan terrassen in de Spaanse zon onder het genot van een heerlijk drankje, genaamd ‘Agua de Valencia’. We hebben de centrale markt bezocht, waar je je ogen uitkijkt en waar we heerlijk fruit hebben ingeslagen voor een spotprijsje. Verder zijn we op de zondag ons culturele inzicht gaan verrijken door naar een aantal musea te gaan aangezien op zondag elk museum gratis toegankelijk is en daar houden wij Nederlanders wel van, haha. Verder is Oceanographic zeker een aanrader! Het is namelijk het grootste aquarium van Europa en er zijn dieren in overvloed te zien.


Ook ik persoonlijk heb mijn pleziertje gehad tijdens deze reis. Valencia is door de gayclubs, het gay strand en de zeer tolerante houding van de bevolking namelijk een perfecte stad voor homo’s. Zelf ben ik een heel leuke jongen tegengekomen tijdens het uitgaan en stiekem heb ik Valentijn dus toch een beetje kunnen vieren. Uiteindelijk heb ik mijn vakantie samen met hem doorgebracht en de mooiste plekjes van de stad gezien. Ik had niet beter kunnen wensen!

Kortom heel erg bedankt voor deze levenservaring. Ik zal het zeker nooit vergeten!!! Zelf ook een keer naar Valencia dan raad ik zeker aan om bij Dany en Thijs te verblijven, neem eens een kijkje op: http://www.valenciamindfulnessretreat.org"


Heb jij zelf ook een bijzonder verhaal te vertellen? Mail dan jouw Gay.nl-verhaal naar oproep@gay.nl ! Wordt jouw verhaal geplaatst, dan krijg je een leuke dvd opgestuurd. Wil je kans maken op deze prijs, mail dan ook je postadres.