Uitgever Stichting OUT Media zal contact zoeken met de curator van de Gay Krant, zodra deze bekend is, om te bekijken welke mogelijkheden er zijn om de Gay Krant te laten voortbestaan.

Groei
OUT Media heeft als doel om gaymedia in stand te houden. Frederik van den Bosch, voorzitter van Stichting OUT Media: ‘De afgelopen jaren zijn al veel gaymedia verdwenen: de Gay Krant is de zoveelste in een lange rij. Dat geeft aan hoe belangrijk het is om voortdurend te blijven innoveren. Zo is het magazine Gay&Night, dat na een faillissement in 2006 door ons werd overgenomen, inmiddels uitgegroeid tot marktleider onder de magazines gericht op de gay community’.

Daar stopt het niet: zo zal vanaf eind maart worden uitgebreid met een maandelijkse Vlaamse editie, Gay&Night-ZiZo, in samenwerking met dé Vlaamse homobelangenorganisatie. Daarnaast wordt binnenkort een database gelanceerd waarin alle voor de gaycommunity relevante uitgaansinformatie zal worden verzameld. Andere media kunnen ook van deze data gebruikmaken voor hun eigen agenda en activiteitenoverzichten. Eveneens zal er een Gay&Night app worden gelanceerd.

‘We vinden dat een succesvolle toekomst voor de Gay Krant gerealiseerd moet kunnen worden. Die uitdaging zou OUT Media graag aan willen gaan’, aldus Van den Bosch.