Voor sommigen komt de fascinatie voor een plassende pik door het stiekem kijken op het toilet van de kroeg naar de pik van de jongen die naast je staat te plassen. Je kijkt stiekem en ziet de ander plassen en wordt geil van het aanschouwen van die pik. Het feit dat hij aan het pissen is, wordt een normaal beeld voor je en kan op den duur zelfs leiden tot opwinding bij het zien ervan.

Vaak hoor je ook 'Ik stond met mijn vriendje onder de douche en voor de grap plaste hij op me en ik vond dat eigenlijk wel geil'. Spelenderwijs kun je een hoop ontdekken in je relatie en watersports is een veel voorkomend spel. Voor de een is het niks, de ander raakt er opgewonden van.

In de fetisj-scene hoor je het meest dat het te maken heeft met dominantie en onderwerping. Het op iemand pissen is het domineren van je partner. Een meester die zijn slaaf vernedert. Beide partners hoeven niet per se van watersports te houden maar voor de slaaf maakt het niks uit, die moet het ondergaan, en voor de meester is er weinig verschil tussen naar de WC gaan om te pissen of het over een slaaf te doen. Hier betreft het een rollenspel waar het geil vinden van watersports ondergeschikt is aan het vernederingsaspect.

Veel mensen gruwelen bij het idee en weer andere mensen komen er niet voor uit, schamen zich er een beetje voor. Er rust nog steeds een taboe op terwijl het puur om lichaamsvocht gaat. Je hoeft er niet van te houden maar veel mensen hebben gelijk hun oordeel klaar. Men beseft niet dat anderen het zichzelf toestaan om te experimenteren en niet in hokjes denken. Zijn er gevaren? Sommigen zeggen dat het steriel is, en dat is het ook voor een groot deel, maar 100% veilig is het niet; er kan natuurlijk altijd voorvocht of zaad bij zitten. Ook al zijn de kansen op ziektes minimaal, je dient er zoals altijd voorzichtig en verantwoord mee om te gaan.

Het is een onschuldige fetisj waar je volop mee kunt experimenteren. Weet dat er meer mensen van houden dan je zou denken. Een tip: drink veel water en zorg dat je een playsheet of playpool op de grond hebt liggen of een ruime douche hebt, anders kan het een té natte boel worden. Voor de rest: trek je niks aan van wat een ander zegt en bepaal je eigen grenzen. Je leeft tenslotte, hoe cliché het ook klinkt, maar één keer.