Stephen Fry(R) ontmoet Milonov(L)Gedurende zijn interview met de Russische politicus twitterde de acteur dat beide mannen in een heftige discussie waren verwikkeld over de positie van homoseksuelen. ‘Milonov gelooft niet dat er tieners zijn die gepest en gekweld worden omdat ze homo zijn. Hij denkt dat ze het verzinnen om minderjarigen te manipuleren’, aldus Fry. Na zijn ontmoeting met Milonov, die meer dan een uur geduurd zou hebben, zou Fry hebben aangegeven het allemaal heel 'triestig’ te vinden.

Op zijn beurt gaf Milonov tegenover het persagenstchap AFP aan dat de Britse acteur niet open stond voor zijn standpunt: ‘Fry is een film aan het maken over homo’s. Hij had iemand nodig die een tegengestelde mening had, maar in feite was hij niet geïnteresseerd in wat ik zei. Voor hem zijn wij, degenen die de wet ondersteunen tegen het promoten van homoseksualiteit, gewoon wilde gekken.’ Tegen derden zou Milonov weer hebben verklaard Fry een ‘zeer getalenteerde en opmerkelijke persoonlijkheid’ te vinden voor wie hij zou bidden.

Milonov, die lid is van de partij Verenigd Rusland van President Poetin, is voor menig mensenrechtenactivist kop van jut geworden. Desalniettemin overweegt de Doema, het Federale Parlement van Rusland, om zijn wet landelijk in te voeren.

Oeganda
Naar verluidt heeft Stephen Fry voorafgaand aan zijn reis naar Rusland ook het Centraal-Afrikaanse Oeganda aangedaan, waar thans elk moment een anti-homowet door het nationale parlement kan worden aangenomen. Dit betekent dat homoseksuelen op forse gevangenisstraffen mogen rekenen. Ook mensen die homoseksuelen helpen dan wel van onderdak voorzien, kunnen bestraft worden. Of Stephen Fry aldaar Rebecca Kadaga heeft gesproken, de voorzitster van het Oegandese Parlement en drijvende kracht achter de internationaal verguisde en de in de media genoemde ‘Kill the gays’-wet, is vooralsnog niet bekend.  

JD / Bron: ZiZo