Deelnemers aan het protest verzamelen vanaf 18:00 uur op het Amsterdamse Oosterdok, 5 minuten lopen van het Centraal Station. Het programma begint om 19:00 uur. Op het podium zullen onder andere een paar Russische LHBT-activisten spreken over de situatie in hun land.

Het COC roept demonstranten op om zich te kleden in één van de kleuren van de regenboog, het internationale symbool van de LHBT-gemeenschap. De anti-homowet dreigt LHBT’ers in Rusland monddood te maken. Homoseksuelen die opkomen voor hun rechten kunnen bestraft worden, voorlichting over homoseksualiteit wordt onmogelijk en het tonen van de regenboogvlag kan leiden tot hoge boetes. Een eerste versie van het voorstel werd in januari al aangenomen. Naar verwachting besluit het Russische parlement in juni definitief over de anti-homowet. 

Tegenstanders van de anti-homowet kunnen nu al hun boosheid over de anti-homowet kenbaar maken door de petitie van het COC hier te tekenen. De petitie zal tijdens het bezoek van Poetin overhandigd worden.

 

Kijk ook op: www.stopdeantihomowet.nl