di mercuryIn een autobiografie van comédienne Cleo Rocos, waarvan stukken dit weekend in de Sunday Times stonden, staat dat Rocos samen met komiek Kenny Everett, Freddie Mercury en Prinses Diana de fameuze homobar Vauxhall Tavern wilden bezoeken, na een avondje drinken in Everett's huis.

Prinses Diana kreeg een legerjack aan, een leren petje op en droeg een donkere Aviator-zonnebril. "We bekeken haar lachend in het duister en vonden dat ze wel voor een excentriek gekleed mannelijk model kon doorgaan."

"Aangekomen in de Vauxhall Tavern bleek de bar vol met klanten te zijn. Verscheidene harige leermannen begroetten ons en maakten een praatje. Uiteindelijk bereikten we de barkeeper en bestelde Diana een biertje en een wijntje. Missie geslaagd! We lachten als ondeugende schoolkinderen. Nooit was een tripje naar een bar zo spannend en plezierig."

"We maakten een snelle exit, stopten een taxi en zorgden dat Prinses Diana weer veilig in Kensington Palace aankwam. De vrolijke 'queens' in de rij buiten zwaaiden naar hun 'Queen of Hearts', Diana zwaaide terug, maar niemand is er tot op heden ooit achtergekomen dat zij het was."

AN