MC KINO is een project van het MC Theater i.s.m. Het Ketelhuis. Elke 2e zondagmiddag van de maand is er een bijzondere spreker bij MC aan het woord over een film die belangrijk is voor die persoon. Daarna steken de bezoekers over naar Het Ketelhuis om de film op het bioscoopscherm te bewonderen

Die ene film, dat ene verhaal dat je leven een andere wending wist te geven, die een deur voor je opende naar een andere wereld, naar een droom, of naar jezelf.

Charl Landvreugd is onze gast voor de MC Kino op zondag 14 april. Hij heeft de film Paris is Burning uitgekozen. Landvreugd komt uit de dans en house-scene van de jaren negentig waar hij furore maakte als Vogue-er en club promotor. Als beeldend kunstenaar, schrijver, en curator ziet hij een verband tussen de begintijd van de House scène en het ontwakende Afro-Europese bewustzijn van vandaag.Sinds 2008 onderzoekt hij hoe dit bewustzijn tot stand komt. Hij doet dit het liefst door het samenbrengen van mensen door middel van debatten, exposities en evenementen.

WIN! Gay.nl verloot kaartjes voor de MC Kino met Paris is Burning als onderwerp. Interesse? Mail naar win@gay.nl met als onderwerp 'Paris is Burning'. Kaartjes reserveren kan natuurlijk ook, klik daarvoor hier.

Klik hier om de column van Tim te lezen.