Wanneer kwam je uit de kast?

Ik was 13 jaar en ik kwam er al heel snel achter dat ik meiden best leuk vond maar ik stond liever samen met ze voor de spiegel dan dat ik er ook echt iets mee wilde. Ik heb nog wel één vriendinnetje gehad maar ik wist direct dat dit niet voor mij was weggelegd. Ik heb het toen zonder blikken of blozen direct aan mijn ouders verteld en die reageerden supergoed. “Joh, dat wisten we toch allang,” zei mijn moeder met een brede glimlach. Een tijdje later gaf ik me op voor een tv-programma waar doodgewone mensen hun verhaal in kwijt konden, en ik besloot mijn geaardheid publiekelijk bekend te maken. Dit nieuws liep vervolgens als een lopend vuurtje en uiteindelijk werd de hele school in de aula uitgenodigd om het programma te bekijken. Iedereen wist nu dat ik op mannen viel en deze homo vond het echt fantastisch om op televisie uit de kast te komen.

Hoe leerde jij je allereerste vriendje kennen?

Mijn allereerste vriendje en tevens grote liefde heb ik via Gay.nl leren kennen. Inmiddels was ik alweer 19 jaar oud en ik zat voor het eerst echt op het internet. Ik kreeg toen een bericht van een leuke jongen en we spraken elkaar regelmatig via MSN. We wisselden foto’s met elkaar uit en na een paar maanden volgde eindelijk onze eerste afspraak. Echt niet voor de seks ofzo, maar we gingen gewoon relaxed naar de bioscoop en er was direct een leuke klik. 

Eenmaal thuis aangekomen keek ik direct op Gay.nl of ik wellicht een berichtje van hem had gekregen en dat was gelukkig het geval. We spraken nog een paar keer af en na ongeveer 2 maanden tijd kregen we een relatie.

Hoe verliep deze relatie dan?

Het ging een tijdlang erg goed en we dachten allebei zelfs aan kinderen. Helaas kregen we op gegeven moment een gigantische ruzie en dat ging toevallig ook om Gay.nl. Ik had mijn relatiestatus namelijk nooit aangepast. Hij zei al een paar keer dat mijn status nog op single stond maar ik besteedde er niet zo heel veel aandacht aan. Hij dacht dat ik dat bewust deed om andere jongens te leren kennen maar dat was absoluut niet het geval. Ik sprak inderdaad wel met een paar leuke gasten maar ik ben nooit vreemd gegaan. Hij ging echter wél vreemd want ik kwam er op gegeven moment achter dat hij via Gay.nl afspraakjes maakte met anderen. Eigenlijk is het dus door Gay.nl ook weer uitgegaan. Grapje! Het was jammer genoeg wel het einde van onze relatie. Uiteindelijk hebben wij twee jaar met elkaar gehad.

Wat betekent Gay.nl vandaag de dag voor je?

Ik ben absoluut niet op zoek naar een relatie maar ik vind Gay.nl wel een laagdrempelig platform waar je leuke gesprekken kunt voeren die niet direct seksistisch zijn. In contact komen met andere homo’s is altijd fijn en volgende maand geef ik zelfs een Coming Out feest. Het is dit jaar namelijk precies 15 jaar geleden dat ik uit de kast kwam en dat mag best gevierd worden. Er zullen ruim honderd mensen komen waaronder drag queens, oud-klasgenoten en strippers uit de gehele Benelux. Ik geloof niet dat mensen al eerder hun geaardheid hebben ‘gevierd’, dus ik doe het graag als eerste.’