Maria Poetin en Jorrit Faassen wonen in een appartement in een nieuwbouwwijk die Krimwijk heet. Het penthouse en de verdieping eronder zijn in bezit van het stel. Bij de entree staan de namen van alle bewoners maar op het bovenste bordje heeft nooit iets gestaan. De buren zijn niet helemaal blij met dit uitgelekte nieuws. Sommigen vinden het gevaarlijk en anderen willen er helemaal niets mee te maken hebben. Een buurvrouw vergelijkt Poetin met een dictator en beweert dat er bloed aan zijn handen kleeft. 

Dat de blonde dochter van Poetin getrouwd zou zijn met een Nederlander werd al eerder gesuggereerd. Dit is echter nooit bevestigd noch ontkend. De 33-jarige Jorrit Faassen studeerde bouwkunde aan de Haagse Hogeschool en bekleedde vervolgens opvallend vaak hoge functies bij Russische staatsbedrijven. Zo was hij directeur van één van de grootste bedrijven in Rusland. In 2010 behaalde Faassen het wereldnieuws omdat hij na een verkeersruzie met de Russische topbankier Matvej Oerin in elkaar werd geslagen. Oerin werd vervolgens van zijn bed gelicht en veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf.

Op maandag 8 april is hij weer in Nederland en om 19 uur zal er een demonstratie aan het Amsterdamse Oosterdok plaatsvinden tegen de Russische anti-homowet. Dit is recht tegenover het Scheepvaartmuseum waar de Russische president op dat moment dineert. Meer dan 3300 mensen hebben zich inmiddels aangemeld. 

Bron: Telegraaf