Dochter Poetin woont in Nederland

Dochter Poetin woont in Nederland

08 april 2013, Winq redactie, 1 minuut

Op maandag 8 april brengt president Poetin een bezoek aan Nederland en mogelijk maakt hij dan tevens een stop in Voorschoten. Zijn dochter, Maria Poetin, woont daar namelijk samen met de Nederlandse ondernemer Jorrit Faassen.

Maria Poetin en Jorrit Faassen wonen in een appartement in een nieuwbouwwijk die Krimwijk heet. Het penthouse en de verdieping eronder zijn in bezit van het stel. Bij de entree staan de namen van alle bewoners maar op het bovenste bordje heeft nooit iets gestaan. De buren zijn niet helemaal blij met dit uitgelekte nieuws. Sommigen vinden het gevaarlijk en anderen willen er helemaal niets mee te maken hebben. Een buurvrouw vergelijkt Poetin met een dictator en beweert dat er bloed aan zijn handen kleeft.

Tekst loopt verder onder blok

Lees ook

“De laatste maanden in Rusland voelden alsof ik in een horrorfilm leefde”

De lesbische Alla (54) vluchtte uit Rusland

“Ik besloot priester te worden in de hoop dat God me zou helpen”

De homoseksuele priester Aleksandr (43) vluchtte uit Rusland

Lhbtq in Oekraïne: “Rusland heeft dodenlijst klaarliggen”

Wat zijn de gevolgen van een invasie in Oekraïne voor lhbtq's?

Rusland probeert lhbtq-organisatie zwijgen op te leggen: poging mislukt

Dat de blonde dochter van Poetin getrouwd zou zijn met een Nederlander werd al eerder gesuggereerd. Dit is echter nooit bevestigd noch ontkend. De 33-jarige Jorrit Faassen studeerde bouwkunde aan de Haagse Hogeschool en bekleedde vervolgens opvallend vaak hoge functies bij Russische staatsbedrijven. Zo was hij directeur van één van de grootste bedrijven in Rusland. In 2010 behaalde Faassen het wereldnieuws omdat hij na een verkeersruzie met de Russische topbankier Matvej Oerin in elkaar werd geslagen. Oerin werd vervolgens van zijn bed gelicht en veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf.

Op maandag 8 april is hij weer in Nederland en om 19 uur zal er een demonstratie aan het Amsterdamse Oosterdok plaatsvinden tegen de Russische anti-homowet. Dit is recht tegenover het Scheepvaartmuseum waar de Russische president op dat moment dineert. Meer dan 3300 mensen hebben zich inmiddels aangemeld.

Bron: Telegraaf

Magazine 118
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau