Wie door de binnenstad van Amsterdam wandelt, zal zien dat de regenboogvlag op bijzonder veel plekken uithangt. Niet geheel vreemd want COC Nederland heeft iedereen opgeroepen de homovlag uit te hangen uit protest tegen de anti-homowet die in Rusland spoedig ingevoerd zal worden. Hier is massaal op gereageerd en ook de media heeft wereldwijd veel aandacht aan de actie besteed.

Caspar Pisters van COC Nederland is blij met de enorme response en vindt het fantastisch dat in diverse Nederlandse steden de homovlag wappert. "We hebben iedereen gevraagd te prijken met de regenboogvlag om zodoende ons symbool te kunnen tonen. Het is een duidelijk statement dat je als mens de ruimte dient te krijgen om jezelf te kunnen zijn en dat de overheid je daarin moet steunen. Het is dan ook treurig dat het in Rusland níet het geval is en daarom voeren wij de druk graag op. We willen laten zien dat wij dat hier in Nederland niet pikken," aldus Pisters.

Job Cohen gaf de aftrap door als eerste de regenboogvlag halfstok aan de gevel van Café ‘t Mandje te hangen. Velen volgden zijn voorbeeld en zie hieronder een aantal foto's van de regenboogvlag die in Amsterdam en omgeving prijken. 

Oosterdokskade (fotocredits: COC Nederland)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemeente Amsterdam (fotocredits: Amsterdam.nl)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemeente Diemen (fotocredits: Diemen.nl)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blauwbrug (fotocredits: Expreszo)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Café 't Mandje (fotocredits: AT5)

 

 

 

 

 

 

 

 

Kevin Abdoelkariem