Dat was op zich ook niet zo gek, want naast geselecteerde wijnen en versbereide hapjes, werd het muzikale optreden verzorgt door de talentvolle jazz-pianist Aruan Ortiz. De Cubaanse rising star verzorgde twee sessies vol inspirerende jazz-muziek. Samen met een bassist, drummer en saxofonist vormden ze het Aruan Ortiz Quartet.

Voor 39,95 euro per persoon kreeg je als bezoeker niet alleen het jazz-concert, maar ook drie gangen culinaire amuses (bereid door Aubergine Cuisine) en bijpassende wijn (verzorgd door De WijnEngel). 

Het concept ondervond zondagmiddag nog wat groeipijntjes. De sommelier heeft op kundige wijze de wijnen bij de gerechten weten te zoeken, maar de overgang tussen de wijnen onderling verliep een stuk minder soepel. Ook de vele praatjes tussendoor waarin de keuze voor wijn en gerecht werd uitgelegd, waren soms wat overbodig. Ook hadden we het concept iets losser verwacht, met meer zondagmiddag-sfeer en minder concert. Waar Sunday Jazz & Wine nu een concert 2.0 is, mag het iets minder stoeltjes en iets meer statafels neerzetten om het evenement nog meer te laten aanslaan bij het concept, maar dat is wellicht een kwestie van persoonlijke voorkeur. En je kunt het tegenover een artiest als Ortiz ook niet maken om hem voor een groep onoplettende wijndrinkers te zetten. 

Dat Sunday Jazz & Wine naar meer smaakt, is echter duidelijk. Ieder seizoen wordt er een editie geprogrammeerd. De volgende is op 30 juni, wanneer in het MC Theater de zomer wordt gevierd.

KS / Foto: Paul Gabel