Ik vind het mooi om te zien bij sommige jongens; je ziet de contouren van iemands lichaam heel duidelijk en dat kenmerkt gelijk het seksuele aspect van deze fetisj. Maar eerlijk is eerlijk, ik ben niet helemaal bekend met alle ‘in-and-outs’. Om meer te weten te komen over het hoe en waarom van deze fetisj heb ik voor deze column een biertje gedronken met Mister Rubber Nederland 2012, Tony Varlack.

Wat is er zo geil aan het dragen van rubber? Volgens Tony zit het lekker strak en voelt het aan als een tweede huid: 'Het is lekker glad en je gaat er onder glibberen.' Het is volgens hem een erg erotisch gevoel dat de zintuigen prikkelt. Tony heeft drie soorten rubber, namelijk feest-rubber (deze draagt hij alleen op feesten), seks-rubber (deze gebruikt hij alleen thuis, in playrooms of bij privé-feestjes) en ook nog werk-rubber (deze gebruikt hij op het werk, Tony werkt namelijk in een fetisj-winkel op de Warmoesstraat in Amsterdam).

Ik vroeg Tony ook of er iets van een rubberscene bestaat  in Amsterdam, maar volgens hem is die maar klein. De meeste mensen spelen voornamelijk thuis of in besloten kring. Hier merk je ook een groot verschil met de leerscene. Daarin draait het niet alleen maar om seks maar ook om attitude en dominantie. Bij rubber ligt dit anders; rubber is meer een seksartikel dan dit bij leren kleding het geval is.

Een aantal tips voor als je met rubber wil gaan experimenteren. Volgens Tony is het belangrijk om je rubber goed te onderhouden om scheuren of vlekken tegen te gaan. Het beste is om het rubber na het dragen goed te wassen met lauw water en zeep. Daarna  is het belangrijk om het heel goed af te drogen, omdat je er zeker geen vlekken in wilt. Behandel het nu met rubberpolish en daarna kun je het het beste in een plastic tasje in je kast op een donkere plek bewaren. Zo blijft je rubber het langst goed. Je kan ook wat talkpoeder aan de binnenkant doen, zo krijg je het de volgende keer ook weer makkelijk aan. Rubber glimt overigens niet uit zichzelf. Als je een glanslaagje wilt is het het beste om er wat Shine of Siliconen glijmiddel op te spuiten en goed uit te smeren.

Tony mocht als Nederlandse Mister Rubber 2012 naar Chicago naar de Mister International Rubber-verkiezing. Helaas werd hij daar geen eerste, maar hij heeft wel een onvergetelijke tijd gehad. Dit avontuur heeft er ook voor gezorgd dat hij rubberfeesten is gaan organiseren in Amsterdam.

De rubberscene in Amsterdam is klein, maar daarentegen is deze in steden als Manchester, Londen en Berlijn enorm. Je ziet in die steden veel jongeren rubber dragen. Het is een minder dure hobby dan leer en daarom meer toegankelijk voor een wat jongere doelgroep.

Benieuwd naar Tony? http://www.facebook.com/mrrubber

Nelson