Na de succesvolle eerste editie van 'Voetbalschoenen Uit de Kast!' komt er een vervolg. Dit keer zal het heterovriendelijke voetbaltoernooi plaatsvinden tijdens Roze Zaterdag 2013, in Utrecht!


Wat: Voetbalschoenen Uit de Kast! 2e editie
Wanneer: 29 juni 2013 - Roze Zaterdag
Waar: Sportpark Olympos - Utrecht
Wie: iedereen mag een team aanmelden, lees hieronder de voorwaarden!
Hoe: Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden (7-10 spelers) 


Voetbal is de grootste sport in Nederland. Veel jongens en meiden zijn al van jongs af aan op het veld te vinden. Miljoenen mensen kijken naar de Eredivisie, Champions League en het Nederlands Elftal. Voetbal verbindt. In het voetbal draait het om sport en plezier, niet om geslacht, afkomst of geaardheid.

Om dat laatste statement kracht bij te zetten vindt op 29 juni 2013 tijdens Roze Zaterdag in Utrecht een voetbaltoernooi plaats onder de naam ‘Voetbalschoenen Uit de Kast!’. Jongens, meiden, homo’s en hetero’s voetballen in gemengde teams tegen en met elkaar en laten zien dat het inderdaad niet uitmaakt wat je geslacht is en op wie je verliefd wordt.

Samenwerking Roze Zaterdag 2013

‘Voetbalschoenen uit de Kast!’ wordt georganiseerd in samenwerking met Roze Zaterdag 2013. Door de organisator Stichting RZ2013 wordt op 29 juni een evenement neergezet dat door middel van positieve energie bijdraagt aan de integratie en acceptatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in Nederland. Dit gebeurt door middel van activiteiten die in het teken staan van feest, sport, cultuur en vooral het accepteren van elkaars verschillen.

Inschrijven tweede editie

Vorig jaar vond op 13 oktober de eerste editie plaats van 'Voetbalschoenen Uit de Kast!'. Net als toen is er ook nu plaats voor 16 teams die bestaan uit 9 spelers en een coach. Iedereen staat vrij om zijn of haar team in te schrijven. Teams zijn gemengd en dat betekent dat het niet uitmaakt of je medespelers homo, hetero, man of vrouw zijn.

Tijdens de eerste editie is gebleken dat het spelplezier in het gedrang komt als de niveauverschillen tussen de teams te groot zijn. Laagdrempeligheid is een belangrijke doelstelling en daarom mogen per team maximaal 5 spelers actief zijn bij een voetbalclub.

Plezier is het sleutelwoord en voetbal staat centraal. Van teams wordt geen bepaald voetbalniveau verwacht, maar een serieuze deelname aan de wedstrijden is vereist.

Inschrijven? Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden!

Stuur het ingevulde inschrijfformulier vóór 20 mei naar oproep@gay.nl Zorg dat je team uit minstens 7 en maximaal 10 spelers bestaat. Het inschrijfgeld bedraagt honderd euro per team. Heb je vragen? Mail naar oproep@gay.nl o.v.v. VUDK.

Updates over het evenement zullen ook worden geplaatst op facebook, klik hier!

De tweede editie van 'Voetbalschoenen Uit de Kast!' wordt georganiseerd door Stichting Homodingen, in opdracht van Gay.nl en in samenwerking met Stichting RZ2013.

Heb je interesse in de overige sporten van RZ2013? Klik hier!