De Amerikaanse rapper bracht het nummer vorig jaar uit op zijn album The Heist, waarop ook zijn hit Thrift Shop te vinden is. In Same Love stelt hij de homofobie in de hiphopscene aan de kaak. Zangeres Mary Lambert siert het refrein met de tekst: ‘I can’t change, even if I tried – even if I wanted to’. Het nummer klom in de Australische hitlijsten zelfs naar de eerste plaats.

98.7FM plaatste de klachtenbrief op hun website met de vraag of andere luisteraars ook moeite hebben met het nummer en of ze het moeten verbannen. “Ik vind het nieuwe nummer van Macklemore en Ryan Lewis Same Love aanstootgevend”, is in de brief  te lezen. “Het beeld waar het nummer over gaat is een rauw onderwerp waar een hoop mensen moeite mee heeft als we weten dat homoseksualiteit verkeerd is, maar vrienden hebben die een homorelatie hebben.”

Macklemore sprak al eerder zijn steun uit voor homorechten en keurt homofobie in hiphop af. De prachtige clip van Same Love werd uitgebracht toen er vorig jaar in Washington met Referendum 74 werd gestemd over de legalisatie van het homohuwelijk.