Kijk onderaan de pagina hoe je met korting zelf een box van HelloFresh bestelt!


De box met ingrediënten werd op maandagavond geleverd. Van te voren krijg je een e-mail met de geschatte tijd waarop het pakket wordt bezorgd. Dit bleek erg nauwkeurig te zijn, om 19.00u hadden we de doos binnen. In de doos vind je vrijwel alles dat je die week in de keuken nodig gaat hebben. En het belangrijkste zijn niet de ingrediënten, maar het boekje.

Het boekje is namelijk vanaf het eerste tot het laatste moment je houvast. Het begint al met het sorteren van de producten, van alles staat vermeld of je het in de koelkast, vriezer of voorraadkast moet bewaren. Handig, want ik vroeg het me meteen af toen ik een venkel in mijn hand had.

Voor het kookexperiment maak ik gretig gebruik van mijn 24Kitchen-kijkende huisgenoot Kevin. Hij vindt koken veel leuker dan ik, dus zo kunnen we meteen vergelijken hoe de gerechten van HelloFresh passen bij zowel een ‘eenvoud voor alles’-kok zoals ik zelf als bij een keukenprins als Kevin. 


Dag 1: Tagliatelle met zalm & Penne met serranoham en asperges

Oké, het zou handiger zijn als we de vijf gerechten over vijf dagen zouden verspreiden, maar we krijgen bezoek dus hebben besloten om op dinsdag te beginnen en dan de twee pastagerechten die deze week op de planning staan tegelijk te maken en als een pastaproeverij te presenteren. Door de zalm en asperges zijn het mooie gerechten om aan gasten voor te schotelen, dus dat komt goed uit. De moeilijkheidsgraad van de gerechten wordt op deze manier ook direct op de proef gesteld, want we willen natuurlijk wel dat ze beide tegelijk klaar zijn.

Kevin maakt de tagliatelle met zalm en ik de penne met serranoham en asperges. De gerechten zouden zo’n 25 minuten moeten duren om te maken. Terwijl het water in de pan richting kookpunt gaat, snijden we de groenten. Alles volgens de duidelijke instructies uit het boekje. Hoewel het bereiden van de gerechten wel enige mate van alertheid vereist, is het zowel voor Kevin als voor mij goed te doen en al snel begint het ergens op te lijken.

En dan, niet onbelangrijk, de smaak. Vooral de penne met serranoham en asperges zijn een succes. De verschillende smaken passen goed bij elkaar en de kortgegrilde pecannoten maken het gerecht helemaal af. Dit gerecht gaan we bewaren! De tagliatelle met zalm is door de venkel en de superverse mineola een lekker fris geheel, maar de bijgeleverde Parmezaanse kaas is naar onze smaak een beetje te flauw dus gooien we er voor de pit nog een schep van onze eigen sambal doorheen. Al met al hebben we twee mooie gerechten op tafel weten te krijgen, met verse en luxe ingrediënten. Het smaakt naar meer! 


Dag 2: Kruidige stoofschotel met kippenpootjes 
Toen ik maandagavond zag wat er deze week op het menu stond, had ik het meeste zin in dit gerecht. Ik hou van couscous! Want ik eet het bijna nooit, dus als ik het dan wel eet gaat het vaak gepaard met heerlijk gestoofd vlees en Noord-Afrikaanse kruiden die ik ook al een tijd niet meer had geproefd.

Terwijl we de couscous welde in een kokende kippenbouillon, maakten we in een diepe pan de stoofpot gaar. De mooie kippenpootjes gingen als eerste de pan in, met een flinke scheut olijfolie om te voorkomen dat ze aanbakten. Ondertussen werden de uitjes, de peen, knoflook en vijgen ook gesneden en, samen met tomaat uit blik, aan de kip toegevoegd. Het geheel kreeg door de toevoeging van kaneel een lekker etnisch tintje.

Een aantal dingen maken dit gerecht extra leuk: het lukte ons zonder moeite om de borden er precies zo uit te laten zien als op de foto (je koopt er niks voor, maar toch leuk) én je bent na een half uur klaar met koken. De meeste stoofpotjes moeten uren op het vuur, maar doordat dit met kip wordt bereid ben je supersnel klaar. En daar komt nog eens bovenop dat je keuken (en in ons geval het hele huis) heerlijk ruikt.    


Dag 3: Oosterse witlof met broccoli en boekweitnoedels 
Ik moet eerlijk zeggen, dit leek zowel Kevin als mezelf het minst spannende gerecht van de week. Niet omdat het vegetarisch is, maar witlof en gember als belangrijkste smaakmakers spraken niet heel erg tot de verbeelding.

Het gerecht is eenvoudig te bereiden. We snijden de witlof, broccoli en gember en koken ondertussen het water voor de gezonde boekweitnoedels. De groenten gaan vervolgens in een grote koekenpan met een lekkere scheut sojasaus voor de oosterse smaak. Als alles goed heet is, wordt het geserveerd met pinda's over het bord.

De broccoli was ontzettend goed van smaak en ging uitstekend bij de noedels. Toch miste het gerecht naar onze mening wat zout en dus experimenteerde we door er wat oestersaus bij te doen. Ondanks dat het niet ons favoriete gerecht van de week is, is het een gezonde maaltijd en hebben we smakelijk gegeten. 


Dag 4: Pittige aardappelschotel met feta
Helaas alweer de laatste dag van het experiment. Er staat een aardappelschotel op het menu, bereid met feta, crème fraiche en rode peper. Lekker! Van alle gerechten die we deze week gemaakt hebben, duurt het bereiden van de aardappelschotel met 40 minuten het langst. De bereidingstijd vinden we een van de grote voordelen van HelloFresh, want je bent nu voor een volledige maaltijd sneller klaar dan als je eerst nog uit je werk naar de supermarkt had moeten gaan.

Ook de aardappelschotel is eenvoudig te bereiden. De aardappelen snijden we in dunne plakken en gaan even in de kook. We snijden de groenten, bereiden de ovenschaal voor en leggen alles zorgvuldig op z'n plek. Nog eventjes een kwartier in de oven en klaar!

De aardappelschotel is een zacht gerecht in een pittig jasje. De pepers en feta zorgen voor het pittige karakter, terwijl de tomaat en lente-ui het juist weer fris maken. Het zorgt voor een leuke wisselwerking. Dit recept gaan we bewaren!   


Voor deze week hadden Kevin en ik nog niet eerder van HelloFresh en het concept gehoord. Inmiddels zijn we ontzettend enthousiast. Door de opties die HelloFresh biedt, vind je vast een pakket dat bij jouw situatie past. Zo gaan wij bijvoorbeeld verder met de 3-gerechten-box voor twee personen. Want we eten iedere week wel drie avonden met z'n tweeën thuis en dan is het fijn als je niet eerst uit je werk naar de supermarkt moet en daar vervolgens moet gaan nadenken over wat je wilt eten (en vaak met hetzelfde als een week eerder thuiskomt).

De variatie van de gerechten, de verse producten en de eenvoudige instructies maken HelloFresh een uitstekend concept dat heel goed aansluit bij het moderne huishouden. 


Zelf een keer een HelloFresh-box proberen? Gay.nl biedt je nu een korting van € 20,- op je eerste bestelling. Maak hiervoor tijdens het bestellen gebruik van kortingscode GAYNL20. Voor een box met drie maaltijden betaal je op deze manier slechts € 14,-! Als je voor donderdag bestelt, heb je de box de maandag erop in huis.

Ga naar www.hellofresh.nl!