De Stonewall Riots vonden eind juni 1969 plaats in de wijk Greenwich Village in New York City. De aanleiding was de ontruiming van de homobar The Stonewall Inn. De bezoekers welke uit homoseksuelen, lesbiennes en travestieten bestonden, besloten terug te vechten. Het was voor het eerst dat zoveel LGBT-ers hardhandig weerstand boden tegen de op hun gemeenschap gerichte vernederingen door de politie. 

De 57-jarige Duitse Roland Emmerich zal deze gebeurtenissen nu in beeld brengen. Hij heeft zijn geaardheid nooit verzwegen maar hij liep er ook niet mee te koop. “Begin jaren 90 kwam ik in Hollywood en ik wilde niet meteen het stempel van ‘die gay director’ krijgen. Maar de laatste jaren voel ik dat de tijd rijp is om toch een ‘homofilm’ te maken. Er zijn nog steeds heel veel jongeren die worstelen met hun coming-out. Ik hoop dat ik toch een beetje als voorbeeld kan dienen voor tieners voor wie het nog een issue is,” aldus de regisseur. 

Wanneer de film uit zal komen is niet bekend. Zijn nieuwste film White House Down met Jamie Foxx en Channing Tatum in de hoofdrol draait vanaf 15 augustus in de Nederlandse bioscopen.

Bron: Shownieuws