Voor de lancering is voor Volendam gekozen omdat in het blad een openhartig interview staat tussen documentairemaker Michiel van Erp en Kees Tol van Wie is de Mol. Op de cover staat Johannes Rypma die speciaal voor de shoot naar Mauritius werd gevlogen.

In de nieuwe L'HOMO staan onder andere homo's die 'in het dorp' wonen en homo's op leeftijd. Hoewel het in veel dorpen erg lastig kan zijn om uit de kast te komen, lijken Linda en hoofdredacteur Lebele van der Meulen niet gekozen te hebben voor een spraakmakend taboe. Vorig jaar stonden Tygo Gernandt en Thijs Römer tongend op de cover. De drie edities ervoor zorgde de L'HOMO voor grote ophef door achtereenvolgens de christelijke Arie Boomsma, de islamitische Orhan Bucakli en actieve topsporters op de cover te plaatsen.

In de nieuwe editie staan verder onder andere fotoreportages met zanger Sjors van der Panne, knuckleduster agency en tv-presentator Ewout Genemans. Ook is er een bijzonder artikel geschreven over de kloof tussen lesbo's en homo's, is er een speciale fotoshoot met zonnebrillen op piemels in het blad te vinden, en komen homo's met hiv aan het woord in de L'HOMO van dit jaar. Linda de Mol werd eerder uitgeroepen tot homomoeder. "Wat een eervol kerstcadeau was dat!"

Het videoverslag van Nanne: