Oui Frankrijk HomohuwelijkNa ruim 136 uur debat stemden 331 parlementsleden vóór en 225 tegen het omstreden wetsontwerp van president François Hollande. De eerste homo- en lesbische koppels kunnen deze zomer al in het huwelijksbootje stappen. Ook krijgen ze het recht om kinderen te adopteren.

De conservatieve oppositie kondigde al aan naar de Grondwettelijke Raad te stappen, maar dat zal de uitvoering van de wet hooguit vertragen.

In de afgelopen weken gingen in Parijs honderdduizenden mensen in roze en blauwe kleding de straat op om te protesteren tegen het wetsvoorstel. Ze waren vooral boos over het adoptierecht voor homokoppels omdat ze vonden dat een kind moet worden opgevoed door een vader en een moeder. Ook in het parlement was er voor de stemming nog protest op de publiekstribunes. Daar werden buiten uit voorzorg waterkanonnen geplaatst.

Gelukkig waren er ook duizenden Fransen die met regenboogvlaggen lieten zien dat zij wél voor gelijke rechten waren. Wij zetten voor jullie de leukste pro-homo's op een rijtje:

Homohuwelijk Parijs FrankrijkHomohuwelijk frankrijk parijsHomohuwelijk ParijsHomohuwelijk Frankrijk ParijsHomohuwelijk Parijs FrankrijkFrankrijk Homohuwelijk Parijs
Het huwelijk is inmiddels opengesteld in Argentinië, België, Canada, Denemarken, Frankrijk, IJsland, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Uruguay, Zuid-Afrika, Zweden.