buysDe overleden Raymond Buys bezocht de meer dan 1500 euro kostende cursus van drie maanden. Zijn moeder stuurde hem naar het kamp om een 'betere man' van hem te maken. Al na twee maanden in het homogenezingskamp te hebben gezeten, eindigde Buys in het ziekenhuis met zwaar hersenletsel, een gebroken arm, extreme uitdrogingsverschijnselen en littekens van uitgedrukte sigaretten over zijn gehele lichaam. Na twee weken in het ziekenhuis te hebben gelegen, overleed Raymond aan zijn verwondingen.

De leider van het programma, Alex de Koker, beweert dat Raymond aan zelfverminking deed. Een tijdje later belde De Koker zijn moeder met de mededeling dat haar zoon in het ziekenhuis lag voor een paar tests. Hij bleek echter toen al in kritieke toestand te verkeren. Volgens zijn moeder heeft Raymond nooit iets gezegd over zelfverminking. 

Tijdens de rechtszaak verklaarde een jongen met wie Raymond een tent deelde, dat het slachtoffer had geprobeerd te ontsnappen. Daarom werd hij aan zijn bed geketend. Hij mocht toen niet naar het toilet waardoor hij zichzelf herhaaldelijk bevuilde. Raymond moest zelfs een keer tijdens het werk in het veld zijn eigen uitwerpselen eten. Een andere keer werd hij gedwongen waspoeder op te eten waarna hij schuim overgaf. Als hij niet wilde werken, werd hij met stokken en planken geslagen. 

De Koker en een 20-jarige medewerker van het kamp staan nu terecht voor moord, kindermishandeling en verwaarlozing. De leider pleit onschuldig te zijn. Naar bekend zijn inmiddels drie homotieners in Zuid-Afrika overleden na het bijwonen van het homogenezingskamp.

AN