Nadat The Belgian Pride in 2012 niet minder dan 70 000 mensen samenbracht in het centrum van Brussel , staat voor dit jaar op 18 mei een nieuwe afspraak in het hart van België.

Buiten het festieve gedeelte, waar holebitrans en hun vrienden feest vieren om zichzelf te mogen zijn, is ‘pride4every1’ ook drager van een specifieke politieke boodschap. Tijdens deze 18e versie zal The Belgian Pride ‘Rainbow Families’ centraal stellen.

10 jaar nadat het huwelijk opengesteld is voor mensen van hetzelfde geslacht en 7 jaar nadat de adoptie voor hen is gelijkgesteld heeft het concept familie verschillende vormen aangenomen. Deze diversiteit zal The Belgian Pride extra in de kijker zetten. Dit alles om vooral niet te vergeten welke weg er nog af te leggen valt zodat alle vormen van familie gelijke kansen en rechten hebben.

The Belgian Pride, in samenwerking met VISITBRUSSELS, biedt zijn publiek elk jaar een gevarieerd programma aan. De traditionele parade, een manifestatie die door de stad trekt op een kleurrijke manier en de prideVillage, waar informatie zich vermengt met vertier. Alle ingredienten zijn er voor een feestelijke dag. Opnieuw dit jaar zal het beursgebouw het decor vormen van een schouwspel met vele verrassingen. De nacht zal een veelvoud van mogelijkheden aanbieden die een fantastische feestsfeer garanderen.

Klik hier voor meer info over The Belgian Pride!