Imagine Me & You 

In deze verfrissende en vermakelijke romantische comedy wordt de pasgetrouwde Rachel verliefd op Luce, de bloemist van haar bruiloft. Ze wil niet graag toegeven aan haar gevoelens, maar ze is zeker van de vonk tussen hen twee. De twee hoofdrolspeelsters hebben een geweldige chemie, wat het een film maakt die je waarschijnlijk wel vaker dan één keer wil kijken!

Loving Annabelle 

Annabelle is een nieuwkomer op een exclusieve katholieke meisjesschool. Vonken vliegen over tussen haar en haar lerares Simone Bradley. Annabelle gaat net zo lang achter haar aan tot de docente een keuze moet maken: volgt ze haar hart of doet ze wat goed is?

But I’m a Cheerleader 

Megan is een mooie high school cheerleader die in een luxe buitenwijk woont en date met een sporter van haar school. Haar strikte ouders zien haar feminisme als lesbianisme en sturen haar naar True Directions, een homogeneeskamp, waar precies gebeurt waar haar ouders bang voor zijn: ze wordt verliefd op de rebelse Megan. De film zit vol met hilarische parodieën op stereotypes van homo’s en hetero’s, en er zijn gastrollen van RuPaul – als een een ex-homogids – en de Franse actrice Julie Delphy als een lipstick lesbian.

Better Than Chocolate 

Twee aantrekkelijke jonge lesbiennes, Maggie en Kim, ontmoeten elkaar in Vancouver. Ze krijgen een relatie vol passie gaan samenwonen. Ondertussen scheidt Lila, de goed bedoelende maar naïeve moeder van Maggie, van haar man en besluit in te trekken bij het koppel. Ze raakt al snel bevriend met de transseksuele Judy, die op het punt staat geopereerd te worden. Het wordt ingewikkeld als de moeder achter de waarheid komt van Judy, Maggie en hun diverse vriendengroep.

Puccini For Beginners

Deze oldschool comedy vertelt het verhaal van Allegra, een biseksuele schrijfster en operafanaat uit New York. Na net te zijn gedumpt door haar vriendin Samantha, maakt ze zich het leven moeilijk door een affaire te beginnen met twee mensen – Grace en Philip – die zonder dat Allegra het weet nét een relatie met elkaar hebben gehad.

I Can’t Think Straight 

In de hoogstaande Midden-Oosterse samenleving bereiden Reema en Omar zich voor op de bruiloft van hun dochter Tala. Maar op haar werk in Londen ontmoet Tala de jonge Brits-Indiase Leyla, die een relatie heeft met Tala’s beste vriend Ali. Ze ziet iets unieks in de onhandige, gevoelige Leyla en de twee worden verliefd.  Het resultaat is een romantische drama als Tala’s eigen plichtgevoel ervoor zorgt dat ze terugvliegt naar Jordanië.

The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love

In dit avontuurlijke liefdesverhaal speelt de jonge Laurel Holloman (Tina uit The L-Word) het lesbische, blanke, arme meisje Randy die bij haar lesbische tante en diens vriendin woont. Ze doet het slecht op school en wordt daar uitgelachen en uitgescholden voor ‘dyke’. Evie is zwart, komt uit een hoogopgeleide en rijke familie en kan goed leren. De twee worden verliefd elkaar. Evie’s vriendinnen reageren geschokt op haar coming-out en laten haar vallen, maar de poppen zijn pas echt aan het dansen als haar moeder de twee meiden samen in bed aantreft.

Kiss Me (Kyss Mig) 

In deze romantische film van Zweedse bodem was een van de favorieten die tijdens de Roze Filmdagen in 2012. Het draait om Mia en Frida die elkaar voor het eerst ontmoeten op het verlovingsfeest van hun ouders. Mia’s vader staat op het punt te trouwen met de moeder van Frida, waardoor ze stiefzussen worden. Maar al snel wordt duidelijk dat er van gewone zusterliefde geen sprake zal zijn. De vonk slaat over en alles wordt in de war geschopt.

If These Walls Could Talk 2 

Deze film is de opvolger van een film die de verhalen van drie Amerikaanse vrouwen liet zien die te maken hadden met abortussen. Dit vervolg volgt drie lesbische koppels uit verschillende tijdsperiodes: 1961 (met Vanessa Redgrave en Marian Seldes), 1972 (met Michelle Williams en Chloë Sevigny) en 2000 (met Ellen DeGeneres en Sharon Stone). Allemaal krijgen ze te maken met de sociale gewoontes en politieke houdingen uit hun eigen tijd. Zo zien we hoe kortzichtig en ongevoelig sommige mensen kunnen zijn, en wordt er gekeken naar het verschil tussen butches en femmes.

En ja, er is een gepassioneerde liefdesscène tussen Williams en Sevigny, maar dat is niet de beste en enige reden om deze film te kijken!

Lost and Delirious

Paulie en Tory zijn geliefdes op een exclusieve maar eenzame kostschool in Toronto. Het is bijna onmogelijk om het verhaal verder te beschrijven zonder te veel van het verhaal weg te geven, want de verrassing is juist wat deze film zo goed maakt. Maar het acteerwerk is geweldig en het verhaal, hoe hartverscheurend ook, is verschrikkelijk geloofwaardig.