Emmelie de Forest Denemarken Songfestival OUTmusicOp de tweede plaats staat Anouk met de Nederlandse inzending Birds. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Award dat een Nederlandse inzending zo hoog scoort. Op de derde plek is de Duitse Cascada geëindigd met haar liedje Glorious.

Onlangs konden luisteraars van digitaal radiostation OUTmusic, de bezoekers van Gay.nl én de Nederlandse, Belgische en Zweedse kijkers van lifestyle televisiezender OUTTV aangeven wie er aankomende zaterdag het songfestival zal winnen. Ook dit jaar is er weer massaal gestemd in deze jaarlijkse OUTmusic verkiezing.

Dat de stemmers in deze verkiezing verstand hebben van het songfestival blijkt uit het feit dat zij in 2009, 2010 en in 2012 de juiste winnaars voorspelden. Toen wonnen de Noorse Alexander Rybak, de Duitse Lena en de Zweedse Loreen zowel de OUTmusic Award als het Eurovisie Songfestival. De Zweedse Eric Saade won in 2011 de OUTmusic Award en eindigde op de derde plek tijdens het Eurovisie Songfestival. Door bovenstaande resultaten geldt de OUTmusic Award als een van de belangrijkste graadmeters in de strijd om de overwinning van het Eurovisie Songfestival.

Iedere dag staat OUTmusic tussen 18.00 en 19.00 uur in het teken van het grootste liedjesfestival van het jaar. Op OUTTV zijn iedere werkdag van 17.00 – 18.00 songfestivalsclips van de deelnemende landen te zien. De uitreiking van de OUTmusic Award is overmorgen te zien in het programma Malmö Calling dat nog tot en met 22 mei iedere woensdagavond om 20.45 uur te zien is op OUTTV.