londonVorige week is de 32-jarige Marc Carson vermoord in de straten van New York. In de hippe homowijk Greenwich Village nota bene. Dit is de climax na een reeks van geweld tegen homo's in de Amerikaanse stad.

Voorafgaand aan de moord urineerde Elliot Morales op straat, liep een bar binnen en schreeuwde anti-homo leuzen naar de barkeeper, waarna hij hem zijn zilveren pistool liet zien. 

Morales liep vervolgens naar buiten en vroeg aan Carson, die daar met een vriend stond, of ze homo-worstelaars waren, gevolgd door meer anti-homo uitspraken. Daarna schoot hij Carson door het hoofd.

Morales heeft al bekend, met een glimlach op zijn gezicht. Volgens de New Yorkse politiecommissaris Kelly gaat het hier met zekerheid om een haat-misdrijf.

Zaterdagnacht werd een homokoppel in Zuid-Londen ernstig mishandeld door een groep mannen en met de dood bedreigd.

De 42-jarige Christopher Bryant en zijn partner Damon Truluck liepen om 00.30 door Betts Park toen ze door zes mannen belaagd werden. Bryant: "We zagen ze te laat en renden wel weg, maar mijn partner Damon was te laat. Ik draaide me om om hem te helpen, maar toen sloegen ze mij ook op de grond. Toen ik omhoog keek, schreeuwde een van de mannen: "stay down faggot." En hoewel ze ook mijn portemonnee en telefoon pakten bleven ze maar slaan." 

Bryant heeft meerdere zware verwondingen aan zijn gezicht, Truluck aan zijn rug en heup en kan nog steeds moeilijk lopen.

Helaas heeft de Metropolitan Police nog niemand kunnen arresteren.

 AN