Kaitlyn HuntKaitlyn Hunt, 18, is door de ouders van haar 15-jarige vriendinnetje aangeklaagd voor ‘ontucht met een kind van 12 tot 16’.

“Deze mensen kwamen nooit naar ons als ouders toe. Ze probeerden nooit met ons te praten en te vertellen dat ze een probleem hadden met de relatie van de meisjes”, zei Kaitlyns moeder Kelley Hunt-Smith in een statement op de Facebook-pagina Free Kate. “Ze waren erop uit om het leven van mijn dochter te verwoesten. Ze hebben het gevoel dat mijn dochter hun dochter lesbisch heeft ‘gemaakt’.”

Op de Facebook-pagina, die inmiddels al meer dan 30.000 leden telt, schrijft Kaitlyns moeder dat de twee meisjes al een jaar een relatie met wederzijds instemmen hadden en dat allebei de ouders daar al maanden voor de arrestatie vanaf wisten.

Volgens Kelley kwam de politie op 16 februari naar hun huis om haar dochter in de boeien te slaan. Haar naam verscheen met de aanklacht van ontucht op een lokale nieuwswebsite en haar politiefoto was makkelijk te vinden.

Maar daar stopte het niet. Het lukte de ouders van het 15-jarige meisje om Kaitlyn van haar school te laten sturen door de schoolraad – ondanks dat ze nog maar een paar weken te gaan had tot ze zou slagen. Hunt moet nu de laatste paar weken van haar middelbare schooltijd doorbrengen op een alternatieve school.

Kaitlyn Hunt

De officier van justitie pleit voor twee jaar huisarrest en een jaar voorwaardelijk. Dat zou op haar strafblad komen te staan en de tiener haar hele leven blijven achtervolgen. 

Een petitie die oproept om de aanklacht te laten vallen is al meer dan 75.000 keer getekend. Internet-activistengroep Anonymous richtte een statement aan de officier van justitie, waarin onder andere staat:

"Kaitlyn Hunt is a bright young girl who was involved in a consensual, same-sex relationship while both she and her partner were minors. She has a big future ahead of her and there are people, thousands of people in fact, that have no intention of allowing you to ruin it with your rotten selective enforcement."