De bruiloft wordt omringd door beveiliging, uit angst na de maanden onrust over het openstellen van het huwelijk. Tussen de vijftig en honderd politie-agenten zijn naar de stad gestuurd, en nog eens tachtig eenheden staan stand-by. 

Bruidegommen homo-activist Vincent Aubin (40), en Bruno Boileau (30) zijn al meer dan vijf jaar samen. Ze zeggen dat ze heel goed beseffen dat hun huwelijk een mijlpaal is in de Franse geschiedenis, en willen dat het voor iedereen een feest wordt.

“We zullen deze bruiloft een gelegenheid voor iedereen maken”, zei Aubin tegen de pers. “Het zal publiek zijn, open voor alle activisten, hoofden van Franse en internationale [homorechten]organisaties, en de pers.”

De twee mannen zeiden dat, hoe belangrijk hun huwelijk ook is, het maar een stap is richting een groter doel: een kindje adopteren.

Eind maart werd Frankrijk het veertiende land op de wereld waar homo’s ook het recht hebben om te trouwen. Honderdduizenden mensen gingen de straat op om te protesteren. Zelfs afgelopen zondag nog, toen demonstranten in Parijs met flessen gooiden en politie traangas gebruikte.